Вперше в Україні посилки з Києва до Львова відправили безпілотником. Чий саме вантаж буде доставлено в такий спосіб обирали навмання: ні отримувач, ні відправник не знали, що їх пакунки доставлять повітряною поштою.

Більше про високотехнологічний винахід дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Інноваційну доставку посилок вперше взялися практикувати в Україні. Безпілотник вітчизняного виробництва може підняти в повітря вантаж вагою 16 кг. Летить він на висоті 400 м зі швидкість 100 км/год за допомогою двох електродвигунів, а відстань від Києва до Львова долає за п’ять годин на авіаційному паливі.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

«Якби це був звичайний літак, нам знадобилося б набагато більше часу для оформлення процедури із завантаження і розвантаження вантажу. Все це затрати часу», — коментує директор департаменту досліджень та розробки поштового оператора Володимир Масюк.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Літак дотримується усіх правил авіації. Вилітати має строго зі злітної смуги у визначений час, попередньо отримавши підтвердження.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

Безпілотну пошту між відділеннями в світі лише почали тестувати на відміну від доставки товарів. До прикладу, в Китаї керовані літаки доставляють інтернет-замовлення під двері, а в Австралії, США і Фінляндії дрон може доправити продукти чи ліки, отримавши від замовника заявку через спеціальний додаток Google.

Фото: Спецкор
Фото: Спецкор

У майбутньому таку пошту планують запустити для всіх бажаючих, але скільки коштуватиме така доставка, поштовий оператор сказати поки що не може.

Нагадаємо, клієнт Приватбанку намагався перевести 12 тисяч і втратив гроші: "З одного рахунку списалися, на інший не прийшли"

Раніше Знай писав, мрії збуваються: керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський купив банк. Економіст по поличках розклав всі переваги від покупки банку Укрпоштою

Також Знай писав, що українці повідомили про свіжий розвод з шампунем і "Новою Поштою": "Знущаються над пенсіонерами". Пенсіонер отримав дивну посилку від "Нової пошти", яку він не замовляв