У Львові вчителі, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, не можуть отримати обіцяну компенсацію. Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з фінансів та планування бюджету Львівської міської ради з повідомлення голови комісії Наталі Шелестак, передає «Вголос».

Вчителі чекають виплат вже понад дев’ять місяців. У міському бюджеті Львова передбачені 5,8 млн гривень для компенсацій за витрати на лікування тих педагогів, які перехворіли на коронавірус. Однак ніхто з учителів грошей досі не отримав.

В управлінні освіти міськради відзвітували, що виплати здійснюються управлінням соцзахисту, за документами, сформованими і поданими управлінням освіти.

«Вчителі подають документи в управління освіти. Тут формується пакет, який подається на резолюцію міському голові. А від нього пакет йде до управління соцзахисту», – зазначають освітяни.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами начальника управління соцзахисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Ігоря Кобрина, загалом сформували вже 17 списків педагогів, які мають отримати ковідні виплати.

Люди з дев’яти списків уже отримали свої гроші.

«У 2020 році ми отримали п’ять списків освітян. Але це не означає, що педагоги, які хворіли минулого року, вже отримали свої кошти. Ми виплачували до липня цього року, поки ми мали кошти. Зараз кошти для виплат як медикам, так і освітянам, у нас закінчилися», – наголосив він.

Вчителі, скріншот: YouTube
Вчителі, скріншот: YouTube

На всі виплати місту не вистачає 18,5 млн гривень, крім того, для виплат медикам потрібно ще 20 млн гривень.

Нагадаємо, що українка "застрягла" в Києві через позитивний тест на covid-19: Як допомогти - вирішують всією країною

Як повідомляв Знай.uа, "Я тут сплю, шо сталося": п'яний маршрутник, ховаючись від копів, "замаскувався" під пасажира. Поліцейські буквально грали в хованки з не дуже тверезим водієм міської маршрутки.

Також портал Знай.uа писав, що українцю з коронавірусом відмовили в госпіталізації: "Вмирайте вдома, місць немає"