У четвер 4 листопада у соціальній мережі facebook на сторінці Міністерства соціальної політики України з’явився допис, що розказує історію Євгенія Корнієнко, чоловіка, який отримав другий шанс у житті.

З дитинстві чоловік захоплювався фотозйомкою і як усі діти мріяв про те, щоб у нього був свій фотоапарат. Підлітком він його отримав – подарувала мама, і з тих пір не випускав його з рук. Зараз той хлопець виріс, і тепер в його руках професійне обладнання вартістю 70 тисяч гривень.

Навчався чоловік у Кременчуцькому льотному коледжі, мав стати пілотом гелікоптера, закінчив військову кафедру та отримав звання молодшого лейтенанта запасу, нині старший лейтенант. Працювати за фахом майбутньому фотографу не довелося, після закінчення коледжу він вирушив до села у Зіньківському районі. Там він освоїв професію будівельника, займався виготовленням меблів, одружився, та у сім’ї з’явилися донечки. Але протягом всього часу він розумів, що хоче бути фотографом, тож не кидав цієї справи і знімав, експериментував та вивчав техніку.

Разом з жінкою вони зареєструвалися як приватні підприємці та займалися зйомкою на весіллях, випускних. З часом вони зрозуміли, що так працювати довго не вийде, адже це робота сезонна, а податки треба сплачувати увесь рік. І тоді вони звернулися до Зінківського районного центру зайнятості, де їм розповіли про проект «Рука допомоги», який допомагав малозабезпеченим безробітним отримати поворотну безвідсоткову допомогу на створенням своєї справи.

"Ми оформилися у Зіньківському районному центрі зайнятості як безробітні. То було три роки тому, і в той час на Полтавщині діяв пілотний проект "Рука допомоги". У Центрі нам розповіли про умови участі у пілоті, який давав можливість тривалим малозабезпеченим безробітним отримати безвідсоткову поворотну допомогу від держави для відкриття власної справи. За всіма параметрами наша багатодітна малозабезпечена родина мала право взяти в ньому участь. І ми ризикнули знову стати підприємцями, але вже маючи фінансову підтримку від держави", - розповів Євгеній

Подружжя на той час вже мало досвід щодо надання послуг у фото- та відеозйомках, і це стало вирішальним в обранні ідеї їхнього бізнесу. Наталія, дружина Євгенія, створила та захистила бізнес-план, була придбана техніка для зйомок, згодом напрацювалася база клієнтів, і сьогодні вони пропонують свої послуги школам, молодятам, дитячим садочкам.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Для того, щоб бізнес працював і розвивався, необхідно напрацювати базу клієнтів, – каже Євгеній. – Але для цього потрібен час. Добре, що мене вже тоді знали в окрузі. Сьогодні пропонуємо свої послуги дитсадкам, школам, молодятам. Нас запрошують у Зіньків та навколишні села, бувають замовлення і з Полтави, і з сусідніх областей, де значно вища конкуренція". - каже фотограф

фото: Євгеній Корнієнко, facebook.com/djin.korel
фото: Євгеній Корнієнко, facebook.com/djin.korel

Успіх проекту «Рука допомоги» створив умови для продовження подібної соціальної ініціативи від держави у майбутньому. З січня наступного 2022 року малозабезпечені та довготривалі безробітні зможуть взяти участь у бюджетній програмі, яка дасть змогу отримати 97 500 гривень для створення своєї справи, ці кошти можна витратити для оплати рахунків на придбання матеріалів та обладнання. Повернути кошти можна буде за рахунок податків і соціальних внесків, які будуть сплачуватися під час ведення бізнесу, а якщо підприємець працевлаштує двох осіб за направленням Центру зайнятості – це дасть змогу не повертати допомогу.

Знай.ua нагадує: 15 мінімалок або 97 500 грн: у Мінсоцполітики нарахували допомогу малозабезпеченим сім'ям, як отримати виплати

Як раніше повідомляв Знай.ua:Українка залишилася без пенсії, незважаючи на шкідливу професію - "Продовжуйте працювати"

Також Знай.ua писав: З швачки в блогерші: харків'янка розповіла, як вижити в карантин і кризу