На Львівській залізниці почне курсувати інклюзивний приміський електропоїзд. У ньому є поручні, пандуси та таблички зі шрифтом Брайля.

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

Так, стало відомо, що на "Укрзалізниці" модернізували четвертий поїзд з урахуванням потреб маломобільних груп пасажирів. Невдовзі він почне свою роботу та курсуватиме на приміські маршрути Львівської залізниці.

Укрзалізниця, кадр з відео
Укрзалізниця, кадр з відео

Приміський електропоїзд ЕР2 № 1232, у складі якого 10 вагонів, після капітального ремонту буде максимально пристосований для подорожей маломобільних пасажирів. У вагонах передбачені місця для людей на колісних кріслах, тут встановлюються поручні, пандуси та санвузли, вхідні двері зі зручним електронним управлінням та кнопки виклику поїзної бригади.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Для того аби людям з порушенням зору було комфортно перебувати у вагонах, всі вказівники дублюються шрифтом Брайля. Також у тамбурах та на підлозі вагонів наносяться жовті обмежувальні лінії, внутрішні вхідні двері вагонів фарбуються у контрастний жовтогарячий колір.

Оновлені вагони "Укрзалізниці", фото: uz.gov.ua
Оновлені вагони "Укрзалізниці", фото: uz.gov.ua

Для пасажирів з дітьми облаштовуються сповивальні столики.

Зазначається, що на модернізацію цього поїзда Укрзалізниця спрямувала близько 72 млн грн, з яких орієнтовно 2 млн грн — на облаштування елементів безбар’єрності.

Нагадаємо, укрзалізниця показала "оновлені" електрички, але пасажири капремонту не помітили: "По колишньому 88-го року". Українцям показали, як виглядають вагони електрички після капітального ремонту.

Раніше Знай писав, що що у Укрзалізниці величезні проблеми з дефіцитом локомотивів, саме цю проблему повинна вирішувати компанія

Також Знай повідомляв, п'яний у зюзю псих у тролейбусі помочився на дитину. Інші пасажири вигнали чоловіка. Вони відзначають, що неадекват був п'яний.