У четвер, 2 вересня святкується День святого Самуїла. Наші предки з давніх часів відзначали це свято. Що ж потрібно обов'язково зробити в цей день.

Православний світ вшановує пам'ять пророка Самуїла, який захищає всіх знедолених. Його мета допомогти всім, хто цього потребує. Жив він ще до народження Ісуса, і наставляв людей на шлях істинний.

Церква, фото: Пцу Facebook
Церква, фото: Пцу Facebook

Це досить складне завдання, але після нападу ворожих племен, Святий надихнув народ боротися, а також зародив надію і віру.

Після цього Самуїл став правителем, якого неймовірно Поважали люди, і не уявляли вже свого життя без нього.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Молитва у церкві, скріншот з відео
Молитва у церкві, скріншот з відео

Існує кілька традицій на цей день. Вранці віруючі йдуть до церкви, моляться святим, а також просять про допомогу і захист. Особливо люди просять у святого заступництва чоловічій статі.

Господині готують величезну кількість смачних страв, а найголовніше, щоб на столі стояла смажена картопля з грибами.

Також, в День святого Самуїла, молоді дівчата відправлялися на збір буряка, щоб урожай був хорошим завжди, а вони залишалися красивими, і лише гарнішали.

Церква - фото ПЦУ
Церква - фото ПЦУ

Є на цей день і кілька прикмет. Якщо миші починають з'являтися в селі, значить буде морозна зима. Журавлі високо і стрімко кудись летять-осінь буде теплою. А якщо Нора крота виходить з північного боку, то зима буде досить теплою, і можна не боятися морозів.

Нагадаємо, молитва в день ікони Божої Матері 6 липня: допоможе благословити дітей, повінчатися і врятуватися від бід

Як повідомляв Знай.ua, Боже, бережи наших дітей і хрещеників: Потужна молитва на захисті найбільш вразливих

Знай.ua писав, Як зняти родове прокляття без ворожок і знахарів: сильна молитва для захисту і зцілення