У львівській лікарні швидкої медичної допомоги відкрили Центр трансплантології, аналогів якому немає в Україні.
Про це повідомили на сторінці Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.
Так, стало відомо, що у середу, 25 серпня у Львові відкрили Центр трансплантології. Він має 7 реанімаційних та 10 стаціонарних ліжок, а також дві ізольовані операційні, і цьому центру немає аналогів в Україні.

Центр трансплантології, фото з фейсбук
Центр трансплантології, фото з фейсбук

Також у центрі трансплантології операційні оснащені найновітнішим обладнанням для порятунку життів.

"На сьогодні Клінічна лікарня швидкої допомоги у лідерах української трансплантації. Від початку 2021 року у нас пересаджено 32 органи, а загалом виконано уже 54 трансплантації. Кожна – це шанс на життя для людини. Вже наступного року ми прагнемо подвоїти кількість проведених трансплантацій та в перспективі проводити до пів тисячі таких операцій щороку", - сказано у повідомленні лікарні.

Центр трансплантології, фото з фейсбук
Центр трансплантології, фото з фейсбук

У лікарні швидкої допомоги зазначили, що хочуть зробити трансплантації звичною справою для України і рятувати своїх пацієнтів вдома, а не закордоном.

Центр трансплантології, фото з фейсбук
Центр трансплантології, фото з фейсбук

"Центр має стати місцем, де кількість врятованих завдяки трансплантаціям життів буде рахуватися сотнями. Наразі Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова є одним з лідерів за кількістю проведених трансплантацій. Лише у 2021 році тут пересаджено 32 органи. Кожна така операція - шанс на життя для людини", - зазначила у себе у фейсбук Оксана Дмитрієва, голова підкомітету ВРУ з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Нагадаємо, блювота, пронос і температура: під Львовом на базі відпочинку сталося масове отруєння, 6 дітей вже в лікарні. Стан пацієнтів був середньої тяжкості - діти скаржилися на підвищення температури тіла, блювоту, пронос

Як повідомляв Знай.ua , молода Українка померла під час пологів на руках у байдужих лікарів: малюк ніколи не поцілує маму.

Знай.ua писав, у Чернівцях нарешті згадали про незрячих пацієнтів, у мережі-свято: "таке вперше".