Буває і таке - в сім'ї Проциків аж 13 дітей. З них тільки 2 сини - біологічні. У батьків справжнє щастя - діти подарували вже 7 онуків. Легко було далеко не завжди, Михайло та Ірина Процики розповіли, що з 1998 року були волонтерами в дитячому будинку. Пара відверто розповіла, як їм прийшла думка забрати дітей у власну сім'ю.

Про це повідомляє один з українських телеканалів у своїй програмі "Рідні".

Сім'я Процик, фото: 24 Канал
Сім'я Процик, фото: 24 Канал

Михайло Процик розповів, що в 1990-х роках, коли був важкий час, вони дбали про те, щоб у дітей було що їсти. Саме тому і займалися волонтерством. Коли жити стало легше - задумалися, що можуть дати цим дітям. Вони вимагали багато уваги, а також дуже прив'язалися до Михайла та Ірини.

"У 2008 році Бог відкрив наше серце для того, щоб ми забрали цих дітей в нашу сім'ю", – сказав Михайло.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сім'я Процик, фото: 24 Канал
Сім'я Процик, фото: 24 Канал

Подружжя мало 2 синів, а тому дуже хотіли доньку. Через передраковий стан, який діагностували лікарі, Ірині заборонили народжувати. Рідний син Володимир розповів, що у нього з братом виникло питання - чому батьки хотіли тільки дівчинку? Порадившись, сім'я усиновила відразу 5 дітей. Їм було від 12 до 16 років.

Вони нам дуже сподобалися. Нам пропонували різних, але ми говорили: "Ні, ось це наші", – заявила Ірина.

Підлітки були дуже активними, в дитячому будинку відразу ж попередили про це подружжя, проте ті не планували змінювати рішення.

Сім'я Процик, фото: 24 Канал
Сім'я Процик, фото: 24 Канал

"Нам казали: "Процики, що ви робите? Це найважчі діти. Однак, ти бачиш, що дитина просто хоче любові", – зазначила Ірина.

Мама: найважче було перевчити дітей

Перший рік після усиновлення у сім'ї взагалі не було жодних проблем. Діти хотіли подобатися батькам, а тому були дуже чемні, робили все, що їх просили. Проте вже через півроку почалося реальне життя.

"Велика сім'я. І ми, і діти вчилися разом співіснувати. Треба було по-новому налагоджувати. Треба було переглядати свій устрій життя", - додав отець Михайло.

У 2014 році держава купила будинок для дітей. Його вартість була дуже високою, але власники зменшили ціну на 25%. Вони були здивовані історією, яку почули.

Тому 2 наших прийомних одружених дітей мають власний будинок. Там є 2 різних входи. Всі старші діти у нас практично вже одружені. Неодружений зі старших тільки наш рідний син.

Батьки запевнили, що коли бачать, що діти змінюються, стають успішними в суспільстві - це дає сили знову жити, працювати, брати таких дітей в сім'ю.

Раніше повідомляли, Віктор Павлік відверто зізнався, як важко в ролі багатодітного батька: "Руки тремтять".

Як повідомляв Знай.uа, Анатолій Анатоліч після народження сина показав своє господарство: "Зібрали врожай, рахуємо прибуток".

Знай.uа писав, 45-річна українка народила 19 дитину: "Не передихала з 15 років".