14 серпня 2021 року всі українські християни святкують Медовий Спас і вшановують пам'ять кількох святинь, включаючи Животворящий Хрест Господній, ікону Володимирської Божої Матері та образ Спасителя.

У цей день, за слов'янською трації, громадяни здійснюють освітлення води і меду, з яким також пов'язане благословення його вживання в їжу, коли печуть млинці з маком і медом, пироги, плюшки і багато іншого.

Медовий спас, скріншот: Youtube
Медовий спас, скріншот: Youtube

Ми ж пропонуємо ознайомитися з особливою молитвою, яку потрібно читати в цей день, щоб згодом отримати захист від більшості бід і допомогу.

***

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Владико Господи Святий, y вишніх живеш і всевидячим твоїм оком споглядаєш на всі творіння! Тобі прив'язується душі і тіла, тобі молимося, святі святих, простри руку Твою невидиму і благослови всіх нас, і прости нам всяке гріхи вільне і мимовільне, словом або справою скоєне.

Даруй нам, Господи, розчулення, даруй сльози смирення душі на очищення від багатьох гріхів наших, даруй волю Твою милість світу твоєму і нам, негідним рабом Твоїм, бо благословенно і прославлено є ім'я твоє нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

***

Медовий Спас
Медовий Спас, скріншот: YouTube

Нагадаємо, Європа в серці Львова: маловідомі місця, яких не знайдете в туристичних путівниках. У місцевих кам'яних дверних порталах є невеликі поглиблення.

Як повідомляв "Знай.ua", рятує від усіх хвороб: 12 серпня вшановують пам'ять Воргольської ікони Божої Матері

Знай.ua писав, Різдво святого Миколая Чудотворця - 11 серпня: що обов'язково потрібно зробити в цей день і рядки потужної молитви