За даними порталу "То є Львів" в Telegram, усі знають Львів переважно за смачну каву, шоколад та чудову архітектуру. Львів цінується великою кількустю цікавих і відомих місць, які відвідують усі туристи. Але в місті є деякі цікаві речі, про які знають не всі львів’яни.

Довгий прохідний двір

Фото: публікація порталу "То є Львів" в Telegram

Довгий прохідний двір у кам’яниці Бернатовичівській

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Прохідний двір довжиною кілька десятків метрів з'єднає площу Ринок з вулицею Івана Федорова. У місцевих кам’яних двeрних пoртaлaх є невеликі поглиблення. У минулому вони складалися з мезуз - сувоїв зі шкіри кошерних тварин з текстами молитви. Такі розкопки збереглися біля будівель на вулицях Риській та Староєврейській як пам’ятний знак довоєнної львівської єврейської культури.

Де його знайти: площа Ринок, 8

Двір Театру юного глядача

Фото: публікація порталу "То є Львів" в Telegram

Старі ляльки, гігантські метелики, мітли та маски: все це колись служило фоном для дитячих уявлень, сьогодні - чудове абстрактне застосування. Його створили працівники театру, а територію театру прикрасили великі болгарські художники Микола Божинов та Вікторія Георгієва.

Де знайти: вул. Гнатюка, 11

Галерея під відкритим небом

Фото: публікація порталу "То є Львів" в Telegram

Внутрішній двір "Щось цікаве"

Одна з найновіших художніх кімнат знаходиться в центрі, у внутрішньому дворику біля ринкової площі. "Щось цікаве"-єдина львівська галерея під відкритим небом. Молоді художники можуть виставляти свої роботи тут, а виставки часто змінюються. Окрім виставок, "Щось цікаве" пропонує акустичні майстер -класи та концерти з акустикою. Також є ремісничий магазин та кафе.

Де знайти: площа Ринок, 13

Покинутий палац

Фото: публікація порталу "То є Львів" в Telegram

Палац Бесядецьких

Пaлaц Бeсядeцьких бyв побудований у 18 столітті. Сьогодні, незважаючи на центральне розташування та незвичайну еклектичну архітектуру, будівля занедбана. Пам’ятка історії швидко старіє без належного догляду, і варто принаймні подивитися на неї, чого не можна уявити інакше.

Де знайти: Галицька площа, 10

Перше трамвайне депо

Фото: публікація порталу "То є Львів" в Telegram

Старе трамвайне депо у Львові

Ангари трамвайного ремонтного депо були побудовані в кінці минулого століття. З тих пір мало що змінилося з точки зору технічної бази чи корпоративного іміджу. Ангар особливо вражає сводами висотою близько 6 метрів, скляним дахом та дерев’яною підлогою. Тут проводяться цікаві заходи, такі як концерти електронної музики, інсталяції сучасного мистецтва, покази мод та виставки старовинних автомобілів.

Де знайти: вулиця Дмитра Вітовського, 57

Будинок-кросворд

Фото: публікація порталу "То є Львів" в Telegram

Житловий будинок у Львові, на фасаді якого стоїть 30-метровий кросворд. У кросворді закодовані імена видатних діячів живопису та архітектури, а слова підказки записані у квадратиках спеціальним кольором, яких не видно в день, зате їх можна побачити вночі.

Де знайти: вулиця Сахарова, 82

Пам'ятник “Пікассо в трусах”

Фото: публікація порталу "То є Львів" в Telegram

Пам'ятник Пікассо у Львові

Пікассо одягнений в труси стоїть біля входу в однойменний нічний клуб, який названий на честь відомого художника -кубіста / сюрреаліста - Пабло Пікассо. І він був у нижній білизні, кажуть, тому що після відвідування цього міста Пікассо дозволив собі напівголеним покинути заклад у Львові, покурити і повернутися. Ось і все, тому львів’яни вирішили це запам’ятати: знаходячись вдома та без комплексів.

Де його знайти: вулиця Зелена, 88

Пам'ятний наплічнику

Фото: публікація порталу "То є Львів" в Telegram

Пам'ятник наплічникові

Меморіал – наплічник встановлено 14 травня 2012 року у Львові як символ

“вiрнoгo товариша” всіх географів. Фігура зроблена з металу і має розмір: висота 90 см, а ширина 50 см. Крім того, скульптура була внесена до Книги рекордів як перший меморіал наплічників в Україні.

Де знайти: вулиця Дорошенка, 41

Вулиця з кількома назвами

Фото: публікація порталу "То є Львів" в Telegram

Вулиця Архівна має багато інших назв

Насправді ця вулиця має на карті свою назву – Архівна. Це найкоротша вулиця Львова, її довжина становить 40 метрів. У Львові традиція, що кожного року, коли закінчується фестиваль “KiнoЛeв” на вулиці Архівна, додаються нові білборди з новою назвою вулиці. Нова назва залежить від людини, якій присвячений наступний фестиваль. Водночас, крім Архівни, вулиця носить такі назви, як Бергман, Фелліні, Трюффо, Іллєнко, Параджанов, Чаплін та Тарковський.

Де знайти: Вулиця Архівна

Нагадаємо, раніше Харків’янам розповіли, де відпочити не за всі гроші світу: топ найближчих турбаз із цінами

Як повідомляв портал "Знай.ua", Відпочинок за кордоном у 2021 році: які вимоги до українців висунули Італія, Іспанія, Єгипет, Туреччина та інші країни

Також "Знай.ua" писав, що Намет – 100 грн, сплав на рафті - 250 грн: у скільки обходиться екстремальний туризм в Україні