Скандал довкола творчої спадщини покійного співака Андрія Кузьменка (Кузьми «Скрябіна») не вгаває. У розкраданні авторських прав звинувачують ТОВ «Мун Рекордс», власником якого є Андрій Пасічник. Про це розповіли на фан-сторінці виконавця у «Фейсбук».

Цього разу свою офіційну позицію оприлюднило ТОВ «Кузьма Скрябін» щодо пояснень та коментарів Пасічника.

«Враховуючи конфліктну ситуацію, що склалася між компаніями ТОВ «Кузьма Скрябін» та ТОВ «МУН РЕКОРДС», а саме: подання скарг на відео на каналі YouTube «Кузьма Скрябін», відеозвернення матері Кузьми – Ольги Михайлівни Кузьменко у відповідь, надання в мережі пояснень та коментарів паном Андрієм Пасічником – засновником ТОВ «МУН РЕКОРДС», з метою роз’яснення ситуації та не допущення ведення в оману громадськості, висвітлюємо реально існуючі обставини та заявляємо про таку свою офіційну позицію», - анонсували в товаристві.

Скрін, Facebook "Скрябін"
Скрін, Facebook "Скрябін"

По-перше, стверджують ТОВ «Кузьма Скрябін», права на пісні та кліпи Кузьми належать саме їм, тож блокування YouTube-каналу «Кузьма Скрябін» було незаконним.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Вдовою Кузьми, Світланою Бабійчук було засновано компанію ТОВ «Кузьма Скрябін» і укладено договір, за яким були передані в користування ТОВ «Кузьма Скрябін» успадковані виключні майнові авторські та суміжні права на твори й фонограми Андрія Кузьменка. Виплати, які отримувала Світлана після смерті Кузьми від ТОВ «МУН РЕКОРДС», були мізерні, і жодного бажання продовжувати співпрацю не було… надало ТОВ «МУН РЕКОРДС» виключне право на використання творів, фонограм, відеограм Андрія Кузьменка у цифровій формі окремими способами, насамперед, шляхом розповсюдження в мережі Інтернет… виникали істотні сумніви в правдивості цих сум, що не відповідали сформованій практиці», - додають обвинувачі.

Кузьма Скрябін, фото: Facebook
Кузьма Скрябін, фото: Facebook

Там розповіли, що за другий квартал 2018 року авторська винагорода, нарахована ТОВ «МУН РЕКОРДС» до виплати… становила 65,30 грн.

«Дуже важко уявити, що великий каталог, що включає хіти, яких чути скрізь, може приносити так мало коштів авторської винагороди…У зв’язку з цим було відкрито кримінальне провадження за ознаками шахрайства і зараз йде слідство», - резюмують спадкоємці Кузьменка.

Скрін, Facebook "Скрябін"
Скрін, Facebook "Скрябін"

По-друге, не враховано права музикантів групи. Новий склад групи «СКРЯБІН» вже давно бажає розірвати Договір про передання суміжних прав, укладений з ТОВ «МУН РЕКОРДС»… проте їх прохання виконано не було. «МУН РЕКОРДС» визнавало авторство Андрія на всі його пісні… проте через майже 20 років після періоду розпаду старого складу групи «Скрябін» – з’являється ряд «авторів», які претендують на права, і начебто передали їх в ТОВ «МУН РЕКОРДС».

«Ми абсолютно були б не проти заяв на авторство інших учасників, якби це авторство було дійсно підтверджене належними доказами або б визнавалося Кузьмою за життя в документах, які він підписував, а не голослівно заявлялося без жодних на те підтверджень. Доки права інших авторів не будуть підтверджені належними доказами або визнаними в судовому порядку, ми не маємо морального права «роздавати» спадщину Кузьми», - додали в товаристві.

Раніше повідомляли, лідер "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка зізнався, як живе в шлюбі вже 15 років: "Пристрасть не вічна".

Як повідомляв Знай.ua, DZIDZIO після розлучення отримав досвід з новою жінкою: "Ти повноцінний".

Знай.ua писав, Винник до Дня Незалежності заспівав з маленькими українцями: "Я з України — це навпроти Європи".