У кожного в будинку повинна бути аптечка, на екстрений випадок. Там може лежать все, що допоможе вам впоратися з будь-якими проблемами, на скільки це можливо. Експерти розповіли, що ж потрібно туди покласти обов'язково.

Перелік рекомендованих препаратів складається в залежності від складу сім'ї, наявності дітей, а також їх віку. Але одне ясно точно-вдома завжди повинні бути Препарати від надання першої невідкладної допомоги.

Сімейний лікар Людмила звір-Мацько розповіла порталу tvoemisto.tv чим поповнити домашню аптечку.

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

На перше місце вона поставила жарознижувальний. Це препарати, які точно потрібно мати з собою - парацетамол або ж ібупрофен. І дорослим і дітям їх дають у вигляді таблеток. Для дітей є ще у вигляді сиропів і свічок.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Доза розраховується залежно від віку і ваги.

Препарати проти алергія. Теж те, що обов'язково має бути в цій аптечці. Сьогодні велика кількість антигістамінних засобів-разового застосування, тобто приймаються один раз в день. Назва препарату і його вид залежать від складу членів сім'ї.

Аптека, кадр з відео
Аптека, кадр з відео

Сорбент. Харчові отруєння, кишкові інфекції-досить поширена проблема. Тому, завжди в аптечці потрібно тримати активоване вугілля. Також, підійде атоксил у вигляді гелю або ж жебрака.

Травма. Такі препарати як йод, зеленка, або перекис залишаються в минулому. Тепер досить мати препарати йоду, по Тіму бетадину. Найчастіше його використовують для того, щоб промивати рани.

Аптека, фото: скріншот з відео
Аптека, фото: скріншот з відео

Наявність інший ліків буде змінюватися в залежності від стану здоров'я членів сім'ї.

Природно, не варто забувати про бинти, ваті, пластирі, і таблеток від болю.

Нагадаємо, хворих коронавірусом у лікарнях Житомирської області змушують купувати нереально дорогі ліки за власні кошти.

Як повідомляв портал Знай.ua, Львівський ліцей закрили на карантин-коронавірус знайшли у десятка вчителів

Також портал Знай.ua писав, що під Дніпром четверо осиротілих малюків чекають нових батьків: "Де ти, матуся"