Курячі яйця – майже універсальний продукт. У них міститься багато білку, поживних речовин, вітамінів та мінералів. Хімічний склад яйця багато в чому залежить від умов, у яких живе птах, тому домашні яйця набагато корисніші, ніж ті, які отримують від курей на птахофабриках.

Утримувати невелику кількість курей у господарстві, для власних потреб, зовсям не важко. Проте інколи кури перестають нестися або ж несуться зовсім потроху. Що з цим робити?

Перегляньте умови, в яких ви утримуєте птицю, і її раціон. Можливо, ви щось робите неправильно.

Як правильно?

Щоб збільшити несучість курей, годуйте їх не лише зерновою сумішшю, але й травою та овочами – кабачками, гарбузами, кормовими буряками. Давайте клювати ракушняк, крейду чи шкаралупу з яєць – це чудове джерело кальцію.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вода в курнику має бути свіжою і у легкій доступності, щоб птахи могли пити за першої потреби.

яйця містять вітамін А, фото Pxhere
яйця містять вітамін А, фото Pxhere

Паразити

Щоб кури не страждали від паразитів, таких як кліщі, їм потрібні пісочні ванни. Ще краще – ємності з попелом, у яких могли б купатися птахи.

Підгодовування

Основа харчування курей – пшениця, до неї можна додавати й інше зерно. Навесні можна підгодовувати курей молодою кропивою.

Ще одна причина зменшення несучості курей – линька. Щоб пришвидшити цей процес, курам забезпечують повноцінне харчування із підвищеним вмістом вітамінів та мінералів. У цей час варто додавати в їжу бурякову гичку, капустяне листя, бур’яни, пророщене зерно, макуху з вареною і товченою картоплею.

курячі яйця, скріншот з відео
курячі яйця, скріншот з відео

Температура

У курнику має бути сухо і тепло – температура не має опускатися нижче 4-8 градусів тепла. Важливе також освітлення – сонце має падати зі східного або ж південно-східного боку.

Нагадаємо, що під Києвом українцям продали хліб з "сюрпризом": "за малюнком не видно було".

Як повідомляв Знай.uа, українець показав, як супермаркети обманюють покупців: огірки подорожчали на касі.

Раніше ми писали про те, що булочка з металевою начинкою ледь не відправила українця на той світ