Для жителів і гостей Львова з'явилися доволі важливі новини. Так, після обов'язкового аварійного обстеження всіх дерев міста вони нібито стануть безпечними, якщо провести деякі маніпуляції.

Житель міста встиг зареєструвати Василь Лозовий електронну петицію на сайті Львівської міської ради, в якому просить ввести обстеження всіх дерев і пропонує кілька способів догляду за ними.

Львівський парк, скріншот: YouTube
Львівський парк, скріншот: YouTube

"Обстежити кожне дерево на території всього міста на предмет аварійності та вжити заходів. Звичайні звернення через платформу гарячої лінії нічого не дають. Я прошу від імені ЛМР надіслати вимогу до кожної районної адміністрації провести обстеження кожного дерева, яке росте на території всього міста Львова. Дерева, які вимагають формування, треба належним чином сформувати: прибрати максимально велику кількість гілок.

А з тими деревами, які вимагають ліквідації, провести експеримент: залишити тільки стовбур висотою 3-4 метри. Як показує практика, з 4-метрового стовбура дерево може далі існувати, але не становитиме загрози. Після обрізки великих гілок здорові дерева теж не складуть загрози, тому що навіть сильний вітер не зможе повалити стовбур, який має мінімум гілок.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Такі роботи потрібно проводити регулярно. Саме через відсутність таких робіт дерева і падають. Якби це робили регулярно, то на все місто могло б впасти 1-2 дерева, а не одна-дві сотні.

Впало дерево, скріншот із відео
Впало дерево, скріншот із відео

У кожному районі ЛМР має отримати звіт: скільки дерев сформовано і скільки ліквідовано. Відповідь від районних адміністрацій, такі роботи проводяться регулярно, прошу вважати, не відповідає дійсності", - пише Василь.

Також варто нагадати нашим читачам, що у Стрийському парку у Львові, 1 серпня, на молодих людей впало дерево. У той момент вони сиділи на лавці. Від важких травм 20-річний хлопець з 18-річною дівчиною загинули на місці.

Раніше повідомляли, машини плавають, діти перелякані: потужна злива перетворила українське місто на Венецію.

Як повідомляв Знай.uа, жінка затіяла ремонт і мало не розвалила весь будинок, сусіди в паніці: конструкція висить на волосині.

Знай.uа писав, вулиці пішли під воду, вітер зірвав дахи будинків: українці поділилися кадрами наслідків урагану.