Палац Потоцьких є однією з візитних карток Львова, яку дуже люблять туристи. Однак для львів'ян - це не просто історична локація, а місце, яке об'єднувало серця закоханих.

Детальніше про це пише портал Lviv1256.

За чверть століття палац Потоцьких об'єднав понад 130 тисяч закоханих пар. І тепер після двох десятків років паузи музей нарешті відновлює цю легендарну традицію.

Фотографія старого Львова
Фотографія старого Львова

Починаючи з 1975 року Палац Потоцьких стали використовувати як Палац урочистих подій. Він був головним РАГСом Львова, тому тут завжди був ажіотаж. Парам доводилося чекати свою чергу кілька місяців.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Примітно, але побратися в цьому місці могли не всі бажаючі, для цього хтось один з подружжя повинен був мати львівську прописку.

Фото з особистого архіву журналістки Львівського порталу
Фото з особистого архіву журналістки Львівського порталу

Через великі черги палац швидше нагадував конвеєр - не встигала одна пара виходити із залу, як з іншого входу туди впускали другу. І так по колу.

Так, Палац Потоцьких за чверть століття об'єднував закохані серця, поки в 2002 році будівлю не передали Львівському палацу мистецтв. З 2007-го тут діє Музей європейського мистецтва XIV-XVIII століть. І тепер у графський маєток знову повертають весільні церемонії.

Шлюб у Палаці Потоцьких, 1990 рік. Фото з особистого архіву львів’янина
Шлюб у Палаці Потоцьких, 1990 рік. Фото з особистого архіву львів’янина

Після 20-річної паузи у Палаці Потоцьких одружилася перша пара. Нею стали Андрій і Наталя, які разом вже п'ять років. Молодята кажуть, що доля піднесла справжній подарунок, адже розписатися збиралися у звичайному РАГСі.

фото: Львівський портал
фото: Львівський портал

"Сьогодні апріорі для нас дуже особливий день, a тут ще й одружуємося y самому Палаці Потоцьких. Насправді я ніколи не була всередині і сьогодні, потрапивши сюди вперше, я тут виходжу заміж. Ми повинні були одружитися просто y РАГСі, a нам подзвонили і запропонували зробити це тут. Ми, звичайно, погодилися без вагань. Тому це для нас вийшла дуже приємна несподіванка"– поділилася своєю радістю Наталя.

Нагадаємо, раніше 90-річного українця зі шкільної лави кинули до в'язниці КДБ: "Я злякався до смерті"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Львові під радянським монументом виявили капсулу часу - що її автори хотіли повідомити нащадкам

Також «Знай.иа " писав, що Віддана любов, привиди та головна роль у кіно: неймовірна історія Свірзького замку під Львовом