Народився Віктор в 1921 році в селі Червоноармійське, неподалік від Маріуполя. Батько був кубанським козаком, а мати мала грецьке коріння.

У дитинстві майбутній спортсмен захопився турніком, що дало йому внутрішні сили боротися як за спортивні досягнення, так і за життя в нацистських концтаборах .

Віктор Чукарін-фото rus.team
Віктор Чукарін-фото rus.team

У 1937 році енкаведисти забрали батьки з сім'ї, після цього маленький Віктор його вже ніколи не побачить. А після того як стане всесвітньо успішним-буде марно намагатися з'ясовувати долю батька.

Під час навчання у фізкультурному технікумі за тренування юного спортсмена взявся чемпіон СРСР з гімнастики – Аджат Ібадулаєв. Чемпіон вірив, що Віктор в майбутньому перевершить свого наставника і стане одним з кращих гімнастів світу.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У порівнянні з іншими спортсменами, що тренерувалися тричі на тиждень, Чукарін віддавався спорту щодня по 3,5 години, аргументуючи: "Розумієте, я просто належу до гімнастів другої категорії, яким потрібно дуже багато часу на те, щоб оволодіти технікою складних вправ".

Через рік Віктор отримав звання майстра спорту.

У 1942 році Віктора беруть в полон і він, зробивши з себе селянина, пішов робочою силою працювати на ферму де продовжував займатися на турніку.

Після повернення додому Чукарін не міг знайти роботу , адже після полону мало хто виявляв бажання з ним працювати.

Атлет знову зустрів свого екснаставника Аджата Ібадулаєва, той дав йому мотивацію знову працювати з великим завзяттям . Після невдачі вступити до Київського інституту фізкультури та до Львова , його помітив викладач Київського технікуму фізкультури який він закінчив перед війною. Той замовив слово за минулого студента ректору, і його зарахували.

Його кар'єра дала старт на чемпіонаті світу, де він зайняв 12 місце, що дало йому поштовх не зупинятися у великому спорті.

У листопаді 1948 року Віктор стає чемпіоном України випередивши Ібадулаєва, а в 1952 році привіз з Фінляндії 4 золотих і 2 срібних медалі.

Віктор Чукарін-фото minsport.ru
Віктор Чукарін-фото minsport.ru

Чокарин ніколи не користувався привілеями світового спортсмена, тому часто не називав своє прізвище коли купував квитки або бронював готель, так само робила і його дружина.

У 1965 році в Мельбурні, Чукарін отримує перемогу у вільних вправах, що були раніше слабким місцем у спортсмена, обійшовши Такасі Оно, він ставить красиву крапку в своїй успішній кар'єрі .

Легендарний спортсмен помер в 1974 році через зупинку серця, після 10 років хвороби.

Нагадавши, українські плавці пробилися у фінал на Олімпійських Іграх в Токіо, встановивши нові рекорди. Українські плавці потрапили у фінал Олімпійських ігор

Також " Знай.ІА" писавши, Володимир Зеленський дав настанови українським олімпійцям у Токіо: "Сильніше і без травм". Володимир Зеленський звернувся до українських спортсменів