Стало відомо, що до Львова прибув німецький пластичний хірург Клаус Екснер, візит якого і покупку сучасних інструментів оплатив футболіст Олександр Зінченко.

Учасник нашої збірної з футболу зробив це з грошей, отриманих за участь на Євро-2020. А досвідчений медик провів унікальну операцію 10-річному Назару Репюку. Про це повідомляє видання "Факт". Клаус Екснер також допоміг ще 28 дітлахам.

Александр Зинченко, фото: Instagram
Олександр Зінченко, фото: Instagram

Назар зі Славути Хмельницької області потрапив в аварію ще три роки тому, коли на нього наїхав автомобіль, поки він грав у дворі. За кермом перебувала жінка, а машина рухалася на великій швидкості, і заднім колесом наїхала на голову. Згодом з'ясувалося, що вона була дружиною прокурора і переживала більше за те, щоб швидше вирішити ситуацію. Бо залишилася на місці і дзвонила якимось людям по телефону.

В результаті аварії Назар Реп'юк провів у комі більше двох місяців, а шанси на виживання були мінімальними.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Назар Реп'юк, фото: Факти
Назар Реп'юк, фото: Факти

"Винуватиця трагедії тричі купила ліки - і все. Змінювалися слідчі, всі адвокати, які бралися за нашу справу, потім відмовлялися, тому що просто не могли протистояти тиску. Ми стукали в зачинені двері", - заявляє мама дитини.

І після виходу з коми йому довелося вчитися розмовляти з самого початку, їсти з ложечки і ходити. І з усім цим хлопець почав справлятися швидко, але ось проблеми з очима були до останнього моменту. Його праве око не відкривалося взагалі, коли їх виписували з лікарні, а повіки були паралізовані.

Назар Реп'юк, фото: Факти
Назар Реп'юк, фото: Факти

У підсумку, два роки тому, в 2019-му, Клаус Екснер теж приїжджав до Львова, щоб безкоштовно оперувати діточок. Він зробив Назару операцію на правому столітті, і з того моменту око повністю почав відкриватися. А цього року хірургічне втручання торкнулося ліве око.

"Якщо ми можемо робити щасливими і здоровими дітей, які цього потребують, то я не бачу причин не робити цього. Двічі на рік приїжджаю до Львова і оперую десятки дітей, у яких є серйозні проблеми", - заявляє відомий німецький хірург.

Назар Реп'юк, фото: Факти
Назар Реп'юк, фото: Факти

Нагадаємо, Олександр Зінченко допоможе рятувати життя важко хворих львів'ян після Євро-2020

Як повідомляв "Знай.ua", війна на Донбасі відібрала у маленького Клима маму: "Накрила собою від осколків"

Знай.ua писав, Польща переманює українських лікарів зарплатами в 300 тисяч - замість нашої мінімалки