На сайті Пенсійного фонду України з'явилася інформація про те, що до кінця нинішнього року будуть підвищені пенсії та доплати для певних категорій літніх громадян.

Наприклад, вже в липні, з першого числа, був збільшений прожитковий мінімум до 2379 гривень для працездатних громадян. Це означає і збільшення мінімальної пенсії за віком з доплатою за понаднормовий стаж. З початку другого літнього місяця встановили доплату в розмірі ста гривень до пенсій, призначених одержувачам до 31 грудня 2020 року і не перерахованих у поточному році.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Наступні зміни чекають пенсіонерів вже в жовтні, коли збираються здійснити нові доплати пенсіонерам старшого віку. Це стосується українців, яким виповнилося від 75 до 80 років. Їм встановлять виплату до 400 гривень, поки розмір мінімальної пенсії зросте з нинішніх 2400 до 2500 грн.

Пенсіонерка, фото: Знай.uа
Пенсіонерка, фото: Знай.uа

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

А потім пенсії зростуть у грудні із зростанням прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати з 6000 до 6500 гривень. Через це буде знову буде збільшена мінімальна пенсія до 2600 гривень для літніх людей, старше 65 років.

Перерахунок пенсій, фото: pfu.gov.ua
Перерахунок пенсій, фото: pfu.gov.ua

Нагадаємо, вкладали від 150 тисяч гривень: шахраї вигадали нову схему обману українців, поліція розкрила деталі

Як повідомляв "Знай.ua", українцям розповіли, як отримати пенсію при втраті документів про розмір зарплати - покрокова інструкція

Знай.ua писав, харків'яни рятували пенсіонерку, яка втратила свідомість на спеці - "Впала і розбила голову"