13 липня. Щорічно в православ'ї святкують в цей день велике свято-Собор 12 апостолів. З'явився це свято ще в четвертому столітті, і з тобою моменту, щорічно предки його відзначали.

Апостоли « "Слуги Божі", і парафіяни шанують пам'ять всіх найближчих учнів Христових. Існує ряд правил, які ні в коеп випадку не можна порушувати, як і на інший будь-яке свято. Є також і молитви, які зобов'язані читати віруючі.

Молитва, скріншот із відео
Молитва, скріншот із відео

Всі апостоли були обрані Ісусом Христовим серед звичайних людей, а не сильних світу цього. Їх удостоїли знаннями божественної сили, йти за Всевишнім.

Не можна в цей день проявляти агресію, скаржитися, сумувати, думати про погане, проявляти свої негативні емоції, кричати на людей, стригтися, а також хвалитися.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Церква, скріншот з відео
Церква, скріншот з відео

Ось, кілька молитов, які прийнято читати в цей день.

Святии славні і всехвальнии апостолі, начальнейшаго Архієрея сповідання нашого Ісуса Христа избраннии учениці і будівельники таїн Його: Петра і Андрія, Якова й Івана, Пилипа й Варфоломее, Фомо і Матвій, Якові і Іудо і Сімоне і Матфие, моліть Христа Бога, та від суетнаго світу цього перебування деснаго у Царстві Своєму сподобить ма предстояння, з сина спротиву створить ма сина порятунку, так і аз совлекуся стару людину і облекуся в новаго, созданнаго по Бозі в правді, преподобии, і істині, та в правоті віри ходячи, доиду до Отця небесного у спадщину вічного гідності і тамо, Юже зде вірою споглядаю, ясніше у славі побачу і прославлю Святу Трійцю в безконечныя повіки. Амінь.

Церква, фото: Getty Images
Церква, фото: Getty Images

-

Владико Всемогутній, Господи Боже наш, обравий возлюбленния Своя учні і апостоли на проповідь порятунку всьому світу, дав їм владу відпущати гріхи, прийми клопотання їх про рід людський, егоже і судити з ними імаші, тих самих, яко другов твоїх, нам зело чесних, дерзаємо, недостойні, в предстательство до Тебе, многопоспешествующее до спасіння душ наших, приводити, молящі їх старанно. Святії первоверховніі Апостолі Петрі і Павлі, євангелісти Христові Іоанні Богослові і Матвії, Первозванний ученичі Андрія, поставленням Хреста Росію благословивий, Апостолі святії якові, брате Господній, з іншим Яковом, Філіпе, Варфоломії, Фомо, Симоне, іудо і Матвія! Всі святії Богообрании Апостолі, ізряднейшіі угодниці Христові, безбожництва викорінювачі і віри істинні насадітелі, помозіте нам потужним вашим перед Господом клопотанням, ізбавітіся від усякого зла і вражія лестощів, твердо сохраняти віддану вам віру православну, в нійже вашим заступництвом ні ранами, не прещеніем, ні мором, ні яким гнівом від творця свого применені будемо, але мирне зде поживемо житіє і так сподобимося бачити блага на землі живих, Славяще Отця і Сина і Святого Духа, єдиного в трійці славімаго і поклоняемего Бога, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Нагадаємо, попросіть у Бога допомоги зцілитися: молитва, яка допоможе кожному

Як повідомляв Знай.uа, носиш ікону в гаманці або залишилася на "торпеді"? Мудрий священик розповів, чому це під забороною

Знай.ua писав, митрополит Антоній розповів, що робити, якщо несправедливо ображають