Петро до війни був звичайним зварювальником на заводі. Мобілізувався у 2014 році, а тепер не уявляє свого життя без війська.

За розповідями захисника, в ніч на 5 липня 2014 року більше тисячі окупантів покинули практично повністю заблокований силами АТО Слов'янськ. Це сталося приховано і безперешкодно, пише АрміяInform.

"А знаєте, чому насправді бойовики в липні 2014-го вислизнули зі Слов'янська? Потім що вони прикрилися цивільними людьми, цілими сім'ями, яких розмістили посеред своїх похідних порядків. Наші батареї вже були наведені на втікачів. Залишалося тільки отримати команду на відкриття вогню. І ми стовідсотково могли знищити всю цю банду кількістю за тисячу одним ракетним залпом. Втім, отримали команду " відбій", - розповідає Петро.

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Тільки наступного дня наші воїни дізналися, що заборонили відкрити вогонь дані розвідки. Виявилося, що бойовики покинули місто, навмисно прихопивши з собою свої сім'ї, так і просто переляканих людей. Ними прикривалися, як щитами.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Ми б'ємо не по конкретних цілях, а по великих площинах. Дали б ми залп, і від тих загонів не залишилося б і згадки. Тому старші командири і вирішили їх не чіпати - ми ж не росіяни, щоб вбивати невинних, з цивільними ми не воюємо...", - каже захисник.

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Так що терористам вдалося втекти зі Слов'янська. І їм це дозволили тільки через цінності, які сповідують наші воїни, і які так ненавидять "кремлявські господарі".

Нагадаємо, раніше Поринув у вир Чорнобиля, а тепер – на війні: Історія безстрашного військового зворушила Україну

Як повідомляє портал «Знай.иа» Бойовий медик з позивним "Хімік" знайшов своє покликання на передовій: "для нас зайві почуття - це розкіш"

Також «Знай.иа " писав, що Любов, яку не брали кулі: зворушлива історія військових Світлани та Володимира