Тернополянка 25 років прожила фактично лисою, ховаючи свою ваду під перукою. Але потрапивши до хорошого фахівця, мрія розчесати своє волосся і не соромитися свого відображення в дзеркалі виявилася реальною.

"Волосся почало різко випадати після пережитого стресу. Рання вагітність, викидні - і ось такий результат. Облисіння (науч. - алопеція-прим. авт.) почалося несподівано. Волосся випадало жмутами. Залишився тільки один чубчик ззаду, як у козака", - розповіла тернополянка виданню te.20minut.

За словами жінки, вона використовувала різні мазі, настоянки і народні засоби, але нічого не допомагало. Єдиний вихід з положення-надіти перуку.

"Боялася вийти на вулицю, заговорити з друзями, боялася свого відображення в дзеркалі", - зізналася.

волосся до лікування, фото: te.20minut
волосся до лікування, фото: te.20minut

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

З 18 до 43 років тернополянка мріяла про своє волосся. І рік тому звернулася до місцевого лікаря трихолога. Завдяки інтенсивному лікуванню пацієнтка побачила на свовій голові нові пасма і вперше за 25 років зняла перуку.

"Я маскувалася чотирнадцять років. Коли жмутами випадало волосся, просто боялася людям в очі дивитися. Думала, що у мене рак. Обстежилася, слава Богу, здорова. Проте ... волосся все одно випадало. Гніздова алопеція - так мені сказали"– - зізнається жінка.

Тернополянка шукала фахівця не тільки в рідному місті, а й по всій Україні. Пробувала раніше лікуватися, але результату це не приносило. Навіть коли вона потрапила до лікаря-трихолога Ольги Тугарової, слабо вірила, що волосся виросте.

волосся після лікування, фото: te.20minut
волосся після лікування, фото: te.20minut

"Не вірила в ефект, поки не побачила перші волоски почали пробиватися на шкірі. Ви уявіть, коли я знімаю довгий перуку, а в дзеркалі бачу себе, фактично повністю лисою, подекуди стирчать пасма! Я боялася показувати це чоловікові, дітям, постійно ховалася, таке враження, що хотіла втекти від усього світу", - плачучи розповідає жінка.

Зараз вона мріє вперше за багато років потрапити до перукаря.

Як пояснила медик, часто облисіння є наслідком гормонального збою, порушення роботи щитовидної залози та інших органів і систем. Тому пацієнт повністю обстежується, і якщо з аналізами все добре - починається лікування.

Ольга Тугарова, трихолог, фото: te.20minut
Ольга Тугарова, трихолог, фото: te.20minut

Пацієнту призначаються різні креми і мазі, а також уколи і таблетовані препарати.

У більшості випадків лікар призначає внутрівогнещевие ін'єкції в області втрати волосся.

"Ці ін'єкції спрямовані на те, щоб "заспокоїти" місцеву імунну систему, яка атакує волосяний фолікул і сприймає його, як чужорідне тіло, що призводить до втрати волосся. Ми це виправляємо. За одну процедуру робимо багато вколювань"— - розповідає Ольга Тугарова.

Нагадаємо, раніше Зафарбовувати або виривати? Трихолог розповіла, як позбутися від ранньої сивини

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків'янка вийшла від лікаря "лисою", жінки зрозуміють весь жах: "боляче..."

Також «Знай.иа " писав, що Ви все життя мили голову неправильно: як уникнути проблем з волоссям