Борщ є одним з найулюбленіших і поширених страв серед українців і багато хто знає, що існує безліч його варіантів. На цей раз відомий кулінарний блогер Костянтин Грубич вирішив приготувати незвичайний борщ на сироватці, про це він розповів на своєму YouTube-каналі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБорщ на сироватці є ситним і одночасно пісним блюдом, оскільки в ньому абсолютно немає м'яса. Однак це не заважає страві мати дуже приємний і насичений смак. При цьому даний борщ відмінно підходить під жарку погоду, адже його також можна вживати і в холодному вигляді.
Для приготування борщу на сироватці необхідно підготувати ряд інгредієнтів:
- 2 л сироватки
- 1 буряк
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 3 ст. ложки пшона
- 1 ст. ложка борошна
- 2 ст. ложки сметани
- 2 ст. ложки вершкового масла
- Сіль, перець за смаком
- 2 ст. ложки нарубаної зелені
Спосіб приготування:
1. Пшоно потрібно перемити і замочити в холодній воді на 5-6 годин.
2. Буряк і моркву потрібно відварити (у варіанті Костянтина Грубича буряк була запечена), охолодити і почистити.
3. Відварені буряк і моркву потрібно нарізати соломкою і спасерувати на маслі разом з нарізаною цибулею.
4. Сироватку довести до кипіння, додати пшоно, овочі, сіль і варити до готовності пшона.
5. В отриману суміш додати розтерту з борошном сметану і прокип'ятити ще 5 хвилин.
6. Перед подачею на стіл в тарілку потрібно додати нарізану зелень.
Нагадавши, Кульбабове "вино" для ваших овочів: рецепт універсального добрива з бур'яну
Як повідомляв портал "Знай.uа", пиріг з лука за 60 хвилин: готуємо за маминим рецептом
Також, "Знай.uа" писав, універсальна заправка до супів, м'яса і борщу: пусти літо в свій холодильник