Борщ є одним з найулюбленіших і поширених страв серед українців і багато хто знає, що існує безліч його варіантів. На цей раз відомий кулінарний блогер Костянтин Грубич вирішив приготувати незвичайний борщ на сироватці, про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Борщ на сироватці є ситним і одночасно пісним блюдом, оскільки в ньому абсолютно немає м'яса. Однак це не заважає страві мати дуже приємний і насичений смак. При цьому даний борщ відмінно підходить під жарку погоду, адже його також можна вживати і в холодному вигляді.

Для приготування борщу на сироватці необхідно підготувати ряд інгредієнтів:

  • 2 л сироватки
  • 1 буряк
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 3 ст. ложки пшона
  • 1 ст. ложка борошна
  • 2 ст. ложки сметани
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • Сіль, перець за смаком
  • 2 ст. ложки нарубаної зелені

Костянтин Грубич, приготування борщу на сироватці, кадр з відео: YouTube
Костянтин Грубич, приготування борщу на сироватці, кадр з відео: YouTube
Костянтин Грубич, приготування борщу на сироватці, кадр з відео: YouTube

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

1. Пшоно потрібно перемити і замочити в холодній воді на 5-6 годин.

2. Буряк і моркву потрібно відварити (у варіанті Костянтина Грубича буряк була запечена), охолодити і почистити.

3. Відварені буряк і моркву потрібно нарізати соломкою і спасерувати на маслі разом з нарізаною цибулею.

4. Сироватку довести до кипіння, додати пшоно, овочі, сіль і варити до готовності пшона.

5. В отриману суміш додати розтерту з борошном сметану і прокип'ятити ще 5 хвилин.

6. Перед подачею на стіл в тарілку потрібно додати нарізану зелень.

Нагадавши, Кульбабове "вино" для ваших овочів: рецепт універсального добрива з бур'яну

Як повідомляв портал "Знай.uа", пиріг з лука за 60 хвилин: готуємо за маминим рецептом

Також, "Знай.uа" писав, універсальна заправка до супів, м'яса і борщу: пусти літо в свій холодильник