Стало відомо про те, що один з найпопулярніших українських футболістів на даний момент, Олександр Зінченко після чемпіонату Європи зайнявся благодійністю.

Частину призових грошей спортсмен планує заплатити німецькому хірургу за приїзд до Львова, щоб той прооперував дітей з якимись відхиленнями.

Про цей добрий вчинок 24-річного півзахисника написали на сторінці української збірної з футболу.

Протягом тижня хірург Клаус Екснер проведе операції дітям з вродженими та іншими ушкодженнями.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У прес-службі міської ради розповіли, що приїде він до 8-ї клінічної лікарні, і разом з місцевими хірургами, рятуватиме дітей. З 4-10 липня на консультацію зможе приїхати хто завгодно, і дітлахи отримають допомогу від професіонала.

Олександр Зінченко, фото: Instagram
Олександр Зінченко, фото: Instagram

Німецькому хірургу вже вдалося проконсультувати 34 дитини, яким була потрібна допомога, після яких призначили 24 оперативні втручання.

До слова, це вже 13-й раз чоловік прилітає в Україну за останні дев'ять років, і почалося все також з футболу, якщо так можна сказати.

Німецький хірург, фото: Львівська міська рада
Німецький хірург, фото: Львівська міська рада

Він приїхав в 2012 році на чемпіонат з футболу, який проходив тоді тут. З того моменту, Клаус Екснер двічі на рік літає до Львова, і допомагає дітям.

Загалом, за весь період співпраці ужалося оглянути близько 600 осіб, і ще понад 250 провели операцію.

Німецький хірург, фото: Львівська міська рада
Німецький хірург, фото: Львівська міська рада

Українці пишаються вчинком Олександра, а мами врятованих дітей починають дякувати за таку можливість.

Раніше повідомляли, крики на вулицях і танці голяка в роздягальні: як футболісти і вболівальники святкували перемогу збірної України.

Як повідомляв Знай.uа, Зінченко розплакався після перемоги України над Швецією: "виходили, як на війну".

Знай.uа писав, Зеленський, Вацко і Беленюк зворушливо привітали збірну України після перемоги над Швецією: "вболівали за вас всією душею".