На Андрія Шевченка накинулися деякі українці через те, що він розмовляє російською мовою.

Портал "Звістка" опублікував повідомлення якоїсь львів'янки, яка не розуміє чому український тренер нібито не говорить українською мовою. Вона послалася на повідомлення італійської газети, яка висловила подив щодо тренера збірної України не знає української мови.

Крім цього, вона навела нібито цитату видатного українського тренера Валерія Лобановського, який на якійсь прес-конференції негативно сприйняв ідею українізації футболу в нашій країні і навіть безсторонньо відгукнувся про мову.

Відзначимо, що Андрій Шевченко заслужений футболіст і тренер, який грав у Великобританії, Італії, Україні. Він одружений на американській моделі польського походження Крістен Пазік. Він вільно володіє англійською, українською, російською, італійською мовами. Більш того, як зізнався сам гравець, з дітьми він спілкується переважно англійською мовою.

Такого роду критика в українській медіасфері не нова. Нещодавно на українського футболіста Артема Довбика накинулася Лариса Ніцой за те, що він розмовляє українською мовою.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Справа в тому, що на прес-конференції з журналістами, футболіст розмовляв російською, через що був розкритикований Ларисою ніцою. Батько нападника заступився за сина, заявивши про те, що він прекрасно знає українську і сам виріс в Черкаській області.

До слова, сьогодні, 3 липня, футбольна збірна України зіграє матч 1/4 фіналу Євро-2020. Сьогодні українські футболісти гратимуть проти команди Англії.

Нагадаємо, що захисниця язика Ніцой накинулася на Довбика, який показав "ліфчик" на матчі.

Як повідомляв портал " Знай.ІА", Англія обіграла Німеччину з рахунком 2: 0 і стала чвертьфіналістом Євро-2020. Англія вийшла до чвертьфіналу Євро-2020

Також " Знай.ІА " писав, Перший гол! Зінченко розстріляв ворота Швеції-Україна, вперед. Україна вперше у своїй історії вийшла в 1/8 фіналу чемпіонату Європи