У Львові мешкає майстриня Дарія Альошкіна, яка створює своїми руками надзвичайну красу – тендітні витинанки. Про її роботи розповіли у сюжеті Тvoemisto.tv.

Як зазначається, найчастішими мотивами робіт Дарії Альошкіної є традиційні орнаменти, які вона поєднує із з жіночими образами.

У її доробку – і маленькі витинанки, і велетенські полотна. Зокрема, якось їй замовили два панно розміром у два на чотири метри, які служили декораціями на сцені оперного театру у Шевченківські дні.

Зазвичай художниця обирає для своїх робіт цупкі, міцні сорти паперу.

Однак цього разу вона створила роботу на папері з опалого листя, виготовленого за технологією юного українського винахідника Валентина Фречки.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Цим винаходом хлопець довів, що опале листя з парків та скверів не обов’язково спалювати – воно може приносити користь при правильній переробці, і навіть стати матеріалом для створення паперових витворів мистецтва.

Із особливого паперу художниця виготовила одразу дві роботи. Одна з них - витинанка з назвою «Та, що народжує», центральною фігурою якої стала берегиня.

«Я дуже часто експериментую з різними видами паперу, і, як почула про цей папір, то одразу взяла спробувати десять метрів для артоб‘єкту. Такий папір придатний для виготовлення тари і пакунків, тож винахід допоможе зменшити кількість пластику та поліетиленових пакетів, а це є надзвичайно важливою темою як в Україні, так і у світі», – розповідає сама львів’янка.

Нагадаємо, раніше Губернатор Львівщини Козицький похвалився батьком-мільйонером: у топ-100 найбагатших українців

Як повідомляє портал «Знай.uа» Пандемія не перешкода: найбагатший європеєць за тиждень підняв $8 млрд

Також «Знай.uа " писав, що Зеленський, Ахметов , Медведчук-опубліковано рейтинг найвпливовіших людей України