У Львові лікарі вперше прооперували дівчинку за допомогою методики віртуальної реальності. 12-річна пацієнтка страждала симптоматичною артеріальною гіпертензією.
Про це повідомили на фейсбук-сторінці лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Так, стало відомо, що львівські лікарі вперше в Україні провели найсучасніше оперативне втручання з передопераційним моделюванням методикою віртуальної реальності.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

"Нашою пацієнткою стала 12-річна дівчинка, котра страждала симптоматичною артеріальною гіпертензією та мала тиск в межах 160-180 мм рт.ст”, – йдеться в повідомленні.

Під час обстеження у дівчинки виявили вроджену ваду серця – коарктацію аорти. При такому діагнозі наявне звуження просвіту аорти, внаслідок чого розвивається підвищений тиск у верхній половині тіла.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Львівським медикам стала у пригоді технологія віртуальної реальності. За допомогою сучасних технологій на основі результатів обстеження була проведена віртуальна реконструкція анатомії аорти та її гілок, що допомогло медикам обрати найбільш сучасну та малотравматичну тактику подальшого лікування.

Вже після операції у дівчинки нормалізувався артеріальний тиск, а також зникла різниця тиску між верхніми та нижніми кінцівками. Зараз вона почувається абсолютно здоровою та вже проявляє повну фізичну активність.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше загоряння призводить до тяжких ускладнень: захворювання, при яких не можна перебувати на сонці

Як повідомляє портал Знай.ua літні хвороби: Комаровський розповів, як боротися з сонячними опіками і тепловими ударами

Також Знай писав, що пігментні плями: як позбутися і причини виникнення