Досить довго ревінь вважали декоративною рослиною. Тому лише у XIX столітті з його ніжно-рожевих стебел почали готувати смачні та ніжні десерти.
Десерти з ревенем мають неповторний смак та здивують ваших рідних та гостей. Тому вам неодмінно потрібно спробувати приготувати надзвичайну смакоту із ревеню.

Шарлотка з ревенем, яблуками і батоном

Періг з ревнем, фото uarp
Періг з ревнем, фото uarp

Вам знадобиться:

ревінь — 3 — 4 стебла

яблуко — 1 — 2 шт

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

цукор — 150 гр

яйце — 3 шт

молоко — 1 стакан

батон білий

кориця — 0,5 ч. ложки

вершкове масло — 50 гр

Спосіб приготування:

Для початку стебла треба промити і очистити від шкірки. Потім нарізати невеликими шматочками, пересипати їх половиною цукру і залишити на кілька хвилин. Яблуко розрізати і прибрати серцевину. Нарізати його невеликими шматочками.

З'єднати шматочки яблука і ревеню. Додати корицю і перемішати. Батон нарізати тонкими шматочками. Яйця збити разом з цукром, що залишився. Поступово влити молоко і продовжити збивати до однорідності.

Форму рясно змастити вершковим маслом. Викласти боки і дно шматочками батона, створивши своєрідну форму. Викласти на батон начинку, а зверху розкласти маленькі шматочки порізаного вершкового масла. Шматочки батона або хліба вмочити в яєчно-молочну суміш і накрити ними начинку. Рідину вилити зверху.

Духовку розігріти до 180 градусів. Поставити в неї форму і запікати до утворення золотистої скоринки. Смачного!

Пісочний пиріг зі сметаною заливкою

Періг з ревнем, фото uarp
Періг з ревнем, фото uarp

Вам знадобиться:

борошно — 2 — 2,5 склянки

масло вершкове — 100 — 120 гр

цукор — 0,5 склянки

яйце — 1 шт

розпушувач для тіста -1 ч. ложка

ревінь — 3 — 4 стебла

цукор — 4 ст. ложки + 1 — 2 ст. ложки для посипання

ванільний цукор — 1 пакетик

сметана — 250 мл

яйце — 1 шт

крохмаль — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника. Додати цукор і збити все міксером в однорідну суміш. Додати сметану і яйце. Знову перемішати міксером до однорідності.

Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Всипати борошно в рідку суміш і перемішати спочатку ложкою, а потім замісити руками. Воно не повинно липнути до рук і не має бути надто щільним і густим.

Викласти в миску сметану, додати цукор і ванільний цукор. Все перемішати. Додати яйце і знову перемішати до однорідності. Додати крохмаль і знову перемішати.

Стебла промити і зняти грубу шкірку. Нарізати невеликими шматочками 1 — 1,5 см. товщиною. Тісто розкачати в пласт і перекласти в змащену вершковим маслом форму. Вилити на тісто начинку і зверху розкласти шматочки нарізаного ревеню. Зверху нарізані шматочки присипати цукром.

Випікати 35 - 45 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Смачного.

Нагадавши, швидка і смачна закуска з лаваша - як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал Знай.ua ситний турецький суп з червоної сочевиці-страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також Знай.ua писав, картопляні биточки, як в дитинстві-швидкий рецепт улюбленої страви, яке розлетиться моментально