55-річний львів'янин підкорив найвищу вершину на Землі - Еверест. При цьому сходження чоловіка на вершину відбувалося вночі.
Про це повідомляє Управління молоді та спорту ЛОДА.
Так, стало відомо, що 55-річний львів‘янин Ігор Яськевич минулого тижня підкорив найвищу вершину світу. Відбулось це у понеділок, 24 травня. Варто зазначити, що львів'янин підкорив Еверест вночі, що трапляється дуже рідко. На вершину Ігор Яськевич піднявся 02:35.

Фото: ЛОДА
Фото: ЛОДА

"Під час першої спроби 23 травня на півдорозі виявилося, що кисневі балони Ігоря недозаправлені наполовину, тому львів’янину довелось підніматись на вершину з другої спроби впродовж доби", – йдеться у дописі.

Ігор Яськевич – кандидат фізико-математичних наук, підприємець, плавець, вихованець чемпіона світу з плавання Григорія Прокопенка, учасник руху Мастерс з плавання.

Варто нагадати, що першим із мешканців Львівщини, хто піднявся на Еверест, був Роман Городечний. Це сталося у травні 2018 року. Усього ж на найвищій вершині світу побувало 30 українців, які здійснили 36 успішних сходжень.

Фото: ЛОДА
Фото: ЛОДА

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Нагадаємо, що хлопець видерся на 116-метровий хмарочос без страховки: "Нерозумно і вражаюче"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Альпіністка вперше пройшла маршрут по 914-метровій прямовисній скелі за добу

Також, "Знай.uа" писав, що альпініст з Тернопільщини 40 років підкорює гори: "Просто люблю"