Нещодавно у Львової зросла ціна на проїзд у громадському транспорті з 7 до 10 грн. Натомість навіть у столиці України досі в середньому зберігається 8 грн.

Зараз Львів на другому місці в Україні за вартістю проїзду в маршрутках та автобусах. Але на першому – за найдорожчий проїзд в електротранспорті. Поки що в жодному місті України квиток за проїзд у трамваях і тролейбусах не коштував 10 гривень.

Маршрутки, фото: скріншот
Маршрутки, фото: скріншот

Журналісти проаналізували скільки коштує проїзд у громадському транспорті різних міст України, передає “Еспресо.Захід”.

Київ – 8-10 грн

У столиці України з липня 2018 року середня вартість проїзду в столичних маршрутках у більшості становить 8 грн. Стільки ж коштує квиток у метро. У кінці березня 30-40% київських маршрутів (які їдуть за місто) підняли ціну до 10 грн.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Харків – 6-10 грн

У Харкові ціни на проїзд у маршрутках стартують від 6 до 10 грн. Разовий проїзд у тролейбусі коштує 6 грн, а квиток у метро можна придбати за 8 грн.

Дніпро – 6-8 грн

У Дніпрі зараз активно обговорюють підняття тарифів. Наразі проїзд у маршрутках коштує 8 гривень, у трамваях і метро – 6 грн. Однак уже влітку ціна може вирости теж до 10 грн.

Житомир – 5-8 грн

У Житомирі пасажири, які розраховуються карткою, платять по 5 грн за проїзд у тролейбусі і трамваї та 7 грн – у маршрутці, а коли платять готівкою, то це 6 грн і 8 грн відповідно.

маршрутка, скріншот з відео
маршрутка, скріншот з відео

Одеса – 5-7 грн

З кінця грудня 2018 року проїзд в одеських тролейбусах і трамваях коштує 5 грн. А за проїзд у маршрутці доведеться заплатити 7 грн. В Одесі також прогнозують підвищення вартості проїзду до 10 гривень.

Івано-Франківськ

У Франківську можна придбати квиток у водія за готівку. Щоправда, тоді ціна буде найвища – 6 грн у тролейбусі та комунальному автобусі. Якщо ж у газетних кіосках міста придбати проїзну картку “Галка”, то вона знижує ціну за проїзд у комунальному транспорті до 4 грн. Розрахуватися можна й у електронний спосіб. Тоді квиток коштуватиме 5 грн. Вартість проїзду у приватних автобусах – 6 грн.

Вінниця – 5-8 грн

Тариф на проїзд становить 5-6 грн залежно від маршруту, а також 8 грн за проїзд у нічному маршруті. Однак наприкінці квітня у Вінниці виконавчий комітет міської ради підвищив вартість проїзду в маршрутних таксі вдвічі – до 10 гривень. Нові тарифи почнуть діяти вже з 1 червня. Також чиновники затвердили тариф у 12 гривень до приєднаних громад і на нічному маршруті.

Чернігів – 5-6 грн

У Чернігові квиток на тролейбус коштує 5 грн. Але якщо його купувати онлайн, ціна знижується до 3,95 грн. Автобусні маршрути там виключно приватні, ціна становить 6 грн.

Хмельницький – 3,5- 6 грн

Зараз тут ціни одні з найнижчих в Україні. Наразі проїзд у міському тролейбусі коштує 3,5 гривні, у міському автобусі вдень – 5 гривень, після 20:00 – 6 гривень.

Херсон та Полтава – 2-5 грн

Одним із найдешевших є проїзд у громадському транспорті є в Херсоні. 2,5 грн треба викласти за проїзд у тролейбусах Херсона. Вартість проїзду в маршрутках становить 6 грн.

У Полтаві тролейбусний квиток коштує 3 грн, а автобусний – 5 грн. Зараз у Полтаві активно обговорюють можливе підвищення ціни на проїзд.

Кривий Ріг – 0-7 грн

З 1 травня цього року у Кривому Розі вирішили зробити проїзд у комунальному транспорті для мешканців міста безкоштовним. Це стосується тролейбусів, трамваїв і муніципальних автобусів, але за наявності “картки криворіжця”. Натомість у маршрутках міста ціна разового проїзду становить 7 грн.

Нагадаємо, раніше киянка поділилася маршрутним "кайфом", зрозуміє кожен: "головою вдаріться об те вікно!" Маршрутки в Україні - це окремий вид мистецтва, до розвитку якого щодня долучаються сотні людей.

Як повідомляє портал "Знай.uа" водій маршрутки почав задихатися просто за кермом: пасажирів від загибелі врятувала випадковість

Також "Знай.uа " писав, що у Львові двоє маршрутників не поділили пасажирів і влаштували дикі розбірки: "Забрав ключі і поїхав" у Львові побилися водії одного і того ж приміського маршруту.