Мер Львова Андрій Садовий заявив, що у Львові з'явиться крематорій.
Про це мер Львова заявив на своїй сторінці у фейсбук.
Так, стало відомо, що у Львові з'явиться крематорій. Наразі триває підготовка будівництва. Відомо, що він буде розташований біля Голосківського кладовища.

Андрій Садовий, фото ЛМР
Андрій Садовий, фото ЛМР

"Я вважаю, що у 2021 році ми не можемо взагалі дискутувати, чи має право людина бути кремованою. Це дуже особисте рішення і вибір кожного. У червні офіційно оголосимо архітектурний конкурс для того, щоб знайти найкращий варіант для реалізації цього проєкту.

Згідно із законом, крематорій треба зводити на комунальній землі і він має бути власністю громади міста. Саме тому ми будемо працювати за принципом державно-приватного партнерства", - зазначив Садовий.

Що цікаво, львів’яни навіть зареєстрували петицію за будівництво крематорію, але роботи з підготовки будівництва вже розпочалися.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що Садовий взяв у кредит Skoda і поплакався львів'янам перед виборами: "буду виплачувати рік"