Греко-католицький священник Іван Гарат дев'ять років тому перейшов до УПЦ (КП), а тепер вирішив повернутися до УГКЦ.
Про це повідомляє "Захід. нет".
Так, стало відомо, що львівська архієпархія УГКЦ остаточно відлучила від церкви львівського священника та громадського діяча Івана Гарата. Відомо, що навесні 2021 року Іван Гарат вирішив повернутися до УГКЦ, однак його не прийняли й покарали за церковний злочин.
На сайті УГКЦ зазначили, що священник Івана Гарат вчинив акт схизми, за що на нього накладено кару великої екскомуніки – тобто, йому заборонили брати участь у богослужіннях. Прессекретар Львівської архієпархії УГКЦ Павло Дроздяк, зазначив, що в УГКЦ відбулося завершення юридичної процедури щодо отця Івана Гарата, який дев’ять років тому перейшов до УПЦ КП, чим вчинив церковний злочин.

Іван Гарат , фото ПЦУ
Іван Гарат , фото ПЦУ

"Це впорядкування юридичного процесу, який був пов’язаний з тим, що отець Іван Гарат перейшов до іншої церкви. Кара великої екскомуніки говорить про те, що особа через скоєний церковний злочин втрачає уряд в католицькій церкві як священнослужитель. Йому заборонено виконувати священнодійство у католицькій церкві", – пояснив отець Павло Дроздяк.

Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій Рудюк розповів, що отець Іван Гарат звернувся та повідомив про своє бажання повернутися в УГКЦ.

"Таке рішення він пояснив тим, що отримав документи з Ватикану про те, що він був несправедливо засуджений Львівською архієпархією УГКЦ і нібито ці документи відкривають йому світло на те, що він повернеться до УГКЦ", – розповів митрополит Димитрій Рудюк.

За словами митрополита, наразі Іван Гарат вийшов з ПЦУ та перебуває у статусі забороненого священника УГКЦ. При цьому в ПЦУ не мають наміру знову приймати Івана Гарата до своєї церкви.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

Нагадаємо, молитва до святих при зраді у шлюбі: як випросити у Бога щастя і вірність у подружжі. Молитва допоможе пережити зраду найближчої людини

Як повідомляв портал "Знай.ua", вінчання чи просто штамп? Усі "за" і "проти" шлюбу з дозволу Бога - чи врятує від розлучення. Як церквою сприймається невінчаний шлюб

Також "Знай.ua" писав, що День Святої Ріти Касійської 22 травня: як просити допомоги у покровительки жінок, матерів і нужденних. Сьогодні згадують подвиг віри святої Рити Касійської