На вулиці Садибній, 1-А, що на Сихові, затиснутий між новобудовами та багатоповерхівками, розташований унікальний храм – Церква Пресвятої Трійці. Це єдина автентична дерев’яна церква у Львові.

Про це повідомляє портал "То є Львів".

Цю церкву спорудили мешканці села Сихів у 1600 році. Це зовсім маленький тридільний храм, який стоїть на кам’яному фундаменті. Церква одноверха, покрита дахом чотирисхилої форми. Перекрита гонтом і складена із соснового зрубу . Храм освітлюють невеликі за розміром вікна і відкритий ліхтар ХVІІІ століття.

Церква Св. Трійці на Сихові, фото до 1932 р.
Церква Св. Трійці на Сихові, фото до 1932 р.

Цей храм славиться своїм оригінальним стінописом 1683 року. За сюжетами вони різноманітні. На бічних стінах низом представлені погрудні зображення святих воїнів – Теодора Тиронського, св.Юрія та св. Дмитра. На північній стіні вище святих воїнів є сцени з Старого Заповіту.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Баню храму прикрашає унікальний образ Христа Пантократора. Це рідкісна мистецька пам’ятка, яка увійшла в каталоги багатьох видань світу.

Під час Польсько-Української війни за Львів в 1918-1919 роках церква дивом вціліла, на відміну від багатьох довколишніх будівель. Навіть зараз Церква Пресвятої Трійці працює й щодня тут відбуваються Богослужіння, які збирають чимало мешканців Львова.

Церква Св. Трійці на Сихові, фото 2015 р
Церква Св. Трійці на Сихові, фото 2015 р

Нагадаємо, раніше шпилька від пристріту або іграшка Сатани? У Церкві пояснили українцям, як віра в "магію" забирає захист Господа

Як повідомляє портал Знай молитва до пресвятої Богородиці: як отримати захист від усього поганого

Також Знай писав, що молитва за батька і матір: рятівні слова до Бога для щастя і здоров'я найближчих