В Україні вже на повну стартував дачний сезон. Городники вже насадили безліч овочів і зелені і тепер з нетерпінням чекають свого врожаю. Але, щоб урожай видався на славу потрібно знати кілька тонкощів.
Про це повідомляє Телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".

В Україні кріп безсумнівно найпопулярніша зелень. Його використовують для приготування салатів, супів або ж їдять в прикуску до основної страви. Щоб кріп добре сходив необхідно розмочувати насіння перед посадкою. А щоб він був смачним і пишним, необхідно удобрювати його.

Вирощування кропу, скріншот: YouTube
Вирощування кропу, скріншот: YouTube

Удобрювати кріп можна декількома способами. Можна обприскувати його розчином з нашатирного спирту. Відзначимо, що в ньому міститься достатня кількість азоту, яке потрібно кропу для нарощування зеленої маси. Плюс до всього, через аміак, він краще засвоюється. Щоб приготувати таку підгодівлю, потрібно взяти чайну ложечку аміаку і літр води. Розчиняємо аміак у воді і обприскуємо кріп.
Також удобрювати кріп можна за допомогою додавання золи. Калій і фосфор - потрібні елементи для гарного росту кропу, які є в деревній золі. У відрі води необхідно розчинити столову ложку нашатирного спирту і склянку золи. Одержаний розчин проціджуємо і поливаємо їм зелень. Таким чином необхідно полити кріп через тиждень після посадки і повторювати раз на тиждень.

Популярні новини зараз

Замість маку з вишнею - хліб з діркою від бублика: покупець показав, як "хитрують" з начинкою у випічці

Українцям пророкують "червону" зону на Новий рік та Різдво: що буде заборонено під ялинкою

Сертифікат або 350 гривень за тест: що відбувається на залізничних вокзалах та як потрапити у потяг

Донька Анастасії Заворотнюк почала ходити "в жалобі": "Сумно, дуже..."

Показати ще