У вівторок, 25 травня в Україні святкують День філолога. Цього дня своє професійне свято відзначають знавці мов – лінгвісти, літературознавці, вчителі та викладачі мови і літератури, бібліотекарі, перекладачі та всі, хто має хоч якийсь стосунок до цієї науки.

Про це повідомляє "24 канал".

У світі святкувати День філолога почали наприкінці 80-х – початку 90-х років. Але в Україні свято набуло популярності пізніше. Зазначимо, що це свято також відзначається і в інших пострадянських слов'янських країнах.

У День філолога заведено вітати вчителів та викладачів мови і літератури, бібліотекарів, лінгвістів, літературознавців та інших людей, які мають філологічну освіту. Що цікаво, філологія перекладається з давньогрецької мови як "любов до слова". Ця наука містить в собі сукупність гуманітарних наук: мовознавства, літературознавства, фольклористики, джерелознавства, риторики тощо.

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У День філолога українцям нагадали, не тільки про важливість говорити солов'їною, а й про те, що це потрібно робити правильно. Зокрема наведемо кілька слів та словосполучень у яких плутаються найчастіше. Наприклад, "говорити українською" це не правильно, а правильно буде "говорити на українській". Також не правильно казати "творог", правильно буде - "домашній сир" .

Часто українці вживають словосполучення "на протязі", хоча це є помилкою, правильно - "протягом". Це ж стосується і помилкового словосполучення "більше всього", правильно використовувати - "понад усе" .

Нагадаємо, підручник відправив школярів на сайт з "полуничкою": пікантний скандал гримить на всю Україну

Як повідомляв "Знай.ua", ніяких "канєшно" і "пошлі": філолог Олександр Авраменко підловив українців на безбожному суржику

Знай.ua писав, красивий вчитель української мови Авраменко прокачує не тільки мозок, а й біцепси, жінки задоволені: "Прикольні труси"