Свірзький замок, який є перлиною архітектури Львівщини, вперше за багато років приймає до себе туристів. Про це виданню Tvoemisto.tv розповіли у ЛОДА.

За словами керівника управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Василя Петрика, відвідувачі мають змогу оглянути лише ті частини будівлі, які не несуть загрози їхньому життю чи здоров’ю.

«Вже є інформація про запис на відвідування замку, але поки що він буде доступний для туристів лише у вихідні і за попереднім записом», – додав чиновник.

Проводити оглядини замку, перші згадки про який датуються 1484 роком, обіцяють кожної суботи та неділі, з 10:00 до 17:00. Туристична група має складатися не більше, ніж з двох десятків осіб.

Вартість екскурсії – 100 гривень, студентам і пенсіонерам – вдвічі дешевше. Дітям до 12 років, які приїхали з батьками, вхід безкоштовний.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Записатися на екскурсію потрібно попередньо - за телефоном +380 68 027 55 35.

Є також пільгові категорії осіб, яким за вхід до замку не потрібно платити – це члени спілки архітекторів, особи з інвалідністю, ветерани бойових дій і АТО.

Нагадаємо, що Греція відкрила кордони для українців: які нові правила потрібно знати

Як повідомляв портал "Знай.uа", відпусти близько: де українці зможуть відпочити влітку крім дачі

Також, "Знай.uа" писав, що Туреччина полегшила життя для українських туристів, ПЛР-тести вже не потрібні