Сотенний УПА поділився з українцями спогадами про створення підпільної друкарні ОУН.
Відповідні спогади опублікували у фейсбук у спільноті "Орієнтир".
Так, сотенний УПА Мирослав Симчич розповів про створення друкарні ОУН у 1941 році. Він розповів, що цьому передувало те, що загарбники нищили та арештовували всіх прихильників ОУН.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

"Коли прийшли німці, то почалось із великого піднесення національного духу, але це національне піднесення скоро німці придушили, бо почались арешти, розстріли людей, почалась із німцями жорстока боротьба. Кого нищили? Всіх прихильників і учасників ОУН", - згадує він.

Чоловік каже, тоді йому доводилося робити все, що скажуть в організації. Мирослав Симчич згадує, як йому дали завдання дістати шрифт для друкарні. Адже без цього підпільна друкарня ОУН не функціонувала б.

" Я це зробив. Познайомився тоді зі сторожем, він дав мені ключ, я його відбив і зробив такий самий собі. Одної ночі з групою хлопців прийшов і відкрив двері, зайшли у друкарню, там на складі була велика купа шрифтів. Набрали цілі валізи того і винесли. Приніс до себе на квартиру, а на другий день приїхала фіра і забрала той шрифт і повезла туди, де була організована друкарня ОУН", - згадує він.

Нагадаємо, раніше талановита прикарпатка одягла ляльок у форму УПА: Бандера б зацінив

Як повідомляє портал Знай.ua тернополянин знайшов "Золоте" хобі на пенсії і заробив півтора мільйона, головне-бажання

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також Знай.ua писав, що у вікнах Кам'яниці з драконами спить цілий світ: у Києві фасад покинутої будівлі перетворили на галерею