Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися- 500 г свіжої полуниці,
- 300 г борошна,
- 2 яйця,
- 100 г цукру,
- 1 ч. ложка крохмалю,
- щіпка солі,
- 150 мл води.
Спосіб приготування:
Для початку потрібно зробити тісто. Просійте борошно гіркою і зроби в ній поглиблення. Розбовтайте яйця з водою і сіллю і акуратно влий у борошно. Підгрібайте борошно з усіх боків до центру і замісіть тісто. Обминайте тісто, поки воно не вийде середньої густоти, еластичним і пружним. Після цього накрийте його серветкою і відкладіть на півгодини, щоб воно полежало.
Тим часом підготуємо начинку. Для цього слід перебрати ягідки помити їх та обсушити. Якщо полуниця велика, то розріжте ягідки на 3-4 частини. Змішайте їх з цукром та крохмалем, це не дасть пускати полуниці багато соку.
З тіста сформуй ковбаску, розріжте на невеликі шматочки і з кожного розкачайте тонкий коржик. На кожен коржик покладіть кілька шматочків полуниці і посипте крохмально-цукровою сумішшю, приблизно 0,5 ч. ложки. Зліпіть краї вареників та защипніть їх зручним способом.
Зліплені вареники з полуницею варіть у підсоленому окропі і після того, як вони спливуть, варіть 5-7 хвилин. Готові вареники з полуницею подавайте гарячими зі сметаною, вершками, полуничним соком, йогуртом, згущеним молоком або просто так.
Нагадаємо, червоний борщ до сала з часничком: справжній український рецепт для козаків. Правила, завдяки яким борщ збереже гарний червоний колір
Як повідомляв "Знай.ua", крабовий салат з сиром-кіскою — новий смак традиційної страви, доступний кожному
"Знай.ua" писав, Молдавські ковбаски без оболонки і без особливих зусиль: рецепт для ідеального пікніка. Мінімум двічі необхідно пропустити м'ясо через м'ясорубку.