Вже не за горами сезон полуниці, тому львів'яни зможуть поласувати цією солодкою та яскравою ягідкою. Щоб підкреслити смак свого десерту її можна додати, наприклад до випічки або ж прикрасити торт.
Або ж можна приготувати ароматні та неймовірно смачні варенички з полуницею. Цей рецепт дуже простий і тому він не забере у вас багато часу та енергії, проте ви отримаєте дуже ароматний та смачний десерт, передає Tochka.net.

Вареники з полуницею © Depositphotos
Вареники з полуницею © Depositphotos

Вам знадобиться:
  • 500 г свіжої полуниці,
  • 300 г борошна,
  • 2 яйця,
  • 100 г цукру,
  • 1 ч. ложка крохмалю,
  • щіпка солі,
  • 150 мл води.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно зробити тісто. Просійте борошно гіркою і зроби в ній поглиблення. Розбовтайте яйця з водою і сіллю і акуратно влий у борошно. Підгрібайте борошно з усіх боків до центру і замісіть тісто. Обминайте тісто, поки воно не вийде середньої густоти, еластичним і пружним. Після цього накрийте його серветкою і відкладіть на півгодини, щоб воно полежало.

Тим часом підготуємо начинку. Для цього слід перебрати ягідки помити їх та обсушити. Якщо полуниця велика, то розріжте ягідки на 3-4 частини. Змішайте їх з цукром та крохмалем, це не дасть пускати полуниці багато соку.

З тіста сформуй ковбаску, розріжте на невеликі шматочки і з кожного розкачайте тонкий коржик. На кожен коржик покладіть кілька шматочків полуниці і посипте крохмально-цукровою сумішшю, приблизно 0,5 ч. ложки. Зліпіть краї вареників та защипніть їх зручним способом.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зліплені вареники з полуницею варіть у підсоленому окропі і після того, як вони спливуть, варіть 5-7 хвилин. Готові вареники з полуницею подавайте гарячими зі сметаною, вершками, полуничним соком, йогуртом, згущеним молоком або просто так.

Нагадаємо, червоний борщ до сала з часничком: справжній український рецепт для козаків. Правила, завдяки яким борщ збереже гарний червоний колір

Як повідомляв "Знай.ua", крабовий салат з сиром-кіскою — новий смак традиційної страви, доступний кожному

"Знай.ua" писав, Молдавські ковбаски без оболонки і без особливих зусиль: рецепт для ідеального пікніка. Мінімум двічі необхідно пропустити м'ясо через м'ясорубку.