У Львові водій маршрутки накричав на шестикласника та вимагав у дитини гроші, незважаючи на те, що до кінця навчального року школярі мають право на безоплатний проїзд у громадському транспорті за наявності учнівського квитка.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів журналіст Степан Грицюк.

“Вже не раз особисто стикаюся з неприємною ситуацією, коли в мого малого, який їде до школи чи повертається додому вимагають оплату за проїзд у маршрутках. Недавно не мав біля себе грошей, то водій безцеремонно виставив його за двері, незважаючи на те, що падав сильний дощ. Коли ж стоїть сам на зупинці й водії бачать, що то дитина, на якій не зароблять, то просто не зупиняються. Сьогодні от знову дзвонить і скаржиться, що на нього накричали і вимагали гроші. Добре, що цього разу встиг сфотографувати маршрутку і номер”, — написав журналіст.

Чоловік зазначив, що таке відбувається вже не вперше. Найчастіше водії воліють взагалі не зупинятися, коли бачать дитину на зупинці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще
“Хочеться спитати — а в перевізників справді така халепа, що вимагають гроші в шестикласника? Чи це водіям так мало необлікованої готівки, що заробляють і на школярах? Бо якщо так, то може керівникам міста варто подумати і запускати на маршрути лише адекватних перевізників, які не будуть дітей за двері виганяти? Вже не кажучи про якісний транспорт, бо випускають на дороги, якісь скрипучі будки на колесах, що димлять, як ленінські локомотиви”, — додав Грицюк.