У Львові на проспекті Свободи з'явиться перша автоматизована вбиральня, яка має вирішити проблему громадських туалетів у місті.

Відповідне рішення в п'ятницю, 14 травня, ухвалили на засіданні Львівської міської ради, передає ZAXID.NET.

Так, зараз у центральній частині міста є п’ять громадських вбиралень, але жодна з ним зараз не функціонує. Свого часу ці вбиральні були надані у користування приватним підприємцям, які не забезпечили їх належне функціонування. Зараз вони закинуті. "ЛКП "Ратуша сервіс" проводить реконструкцію вбиральні на площі Ринок і тому вона теж тимчасово не працює", - розповів директор департаменту ЖКГ Львівської міської ради Олександр Одинець.

Подібні модульні вбиральні вже давно функціонують в Україні та Європі. Вони повністю автоматизовані та інклюзивні, а розрахуватися за послугу можна як готівкою, так і карткою. Перший такий туалет встановлять на проспекті Свободи, і це коштуватиме приблизно 4 млн гривень.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадаємо, раніше у Харкові "прокинулися" проліски й тішать красою місцевих жителів.В ботанічному саду імені Каразіна зацвіли підсніжники.

Як повідомляє портал "Знай" найстаріший " львів'янин "відсвяткував 150-річчя -" живий пам'ятник!". У Львові 150-річний дуб визнали пам'яткою природи місцевого значення.

Також "Знай" писав, що на Закарпатті "вибухнув" японець, очевидці не вірять очам: "це вперше". Так, попри низьку температуру, на Перечинщині заквітла японська айва.