Все частіше мешканці Львова помічають біля себе отруйних змій. Інколи живих, інколи - ні, як це було, наприкал в Рясному (шевченківський район): тут побачили одразу трьох мертвих гадюк.

Змій у мікрорайоні явно побільшало, і це може становити небезпеку для людей. Про це на своїй сторінці в Facebook написала Олександра Сладкова - глава управління екології та природних ресурсів.

Що робити якщо побачили змію? Найголовніше - не намагайтеся вбити змію.

"1. Це небезпечно в першу чергу для Вас та тих, хто може перебувати поруч.
2. Найчастіше люди вбивають помилково зовсім не отруйних змій, а дуже корисних для екосистем вужів та медянок. І отруйні теж є отруйні в різній степені і теж мають свою нішу в екосистемі.

Що ж робити? Не панікуйте!
* Якщо ви перебуваєте далеко поза межами населеного пункту - то обійти, при бажанні оглянути з відстані від 2 метрів.
* Якщо Ви побачили змію в межах населеного пункту - сфотографувати чи записати відео і терміново зателефонувати на Гарячу лінію міста, або черговому ДСНС, повідомити координати", - пише Сладкова.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, що малолітні вандали влаштували "вечірку" на кладовищі: ні хрестів, ні пам'ятників

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополяни вивалили гори голок у парку, там гуляють наші діти: "Так почався новий рік"

Також, "Знай.uа" писав, що вандал осквернив пам'ятник Героям Небесної Сотні: "Піднялася рука на національний символ"