Катерина Долгова колишня монахиня, й вона вже 7 років виховує дітей у дитячому будинку сімейного типу. Зараз під її опікою перебувають 10 дітей, й всі вони різного віку. Вони мешкають у будинку, допоки не отримають освіту.

"Наш Степан старший — йому вже 23-й рік пішов, там далі Марта, їй 22 роки і 2 місяці, далі йде Соломійка, якій 19 з половиною. Далі йде Євген – йому 18 з половиною. Далі йде Марія, якій буде в червні 14. Далі йде Саша, йому в жовтні буде 13. Далі Саша, якому було в квітні 12. Далі йде Володя. Йому буде 12 травня 11, далі Вероніка їй було 5, зараз 5 з половиною. І далі йде Максим, якому в січні було 4. Це центр і пуп Землі. Ні, пуп нашої сім'ї", — розповідає про своїх дітей Катерина Долгова, передає "Суспільне".

Фото Катерини Долгової
Фото Катерини Долгової

Цей дитячий будинок сімейного типу відкрили 2014 року. За більш ніж 7 років разом ця сім’я має свої традиції та правила. Разом відзначають усі свята. Старші діти підросли та допомагають Катерині з молодшими.

"Дитина відчуває в першу чергу безпеку, тому що вона має, де жити, вона має якісь людські відносини, вона знає, що її вдома хтось чекає, що вона комусь потрібна. Це певне найголовніший компонент. І ще такий важливий, я побачила, мої діти між собою одне одного завжди люблять", — каже мама-вихователька Катерина Долгова.

Фото Катерини Долгової
Фото Катерини Долгової

Катерина Долгова каже, завжди із дітьми розмовляє по-дорослому, адже хоче розуміти свої помилки. Жінка згадує, зо одного разу підійшла до одного з хлопчиків та запитала: "на скільки відсотків я тобі коліжанка, а на скільки відсотків — мама". Й вона отримала відповідь, що на 90% мама. Це для неї було дуже приємно.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Нагадаємо, що на Тернопільщині овдовілий ветеран АТО один виховує шістьох дітей

Як повідомляв портал "Знай.uа", мама зробила татуювання новонародженому синові

Також, "Знай.uа" писав, що українка народила чотирьох дівчаток, вся лікарня п'є шампанське