Цьогоріч поминальні дні в Україні пройдуть урахування карантинних обмежень через пандемію коронавірусу. При цьому священники розповіли, як в умовах обмежувальних заходів можна помолитися за душі пращурів вдома.
Про це повідомляє "РБК-Україна"
Аби зайвий раз не наражати себе та інших на небезпеку, слід утриматися від походів на кладовище, а прочитати молитву за померлих рідних вдома.

Молитва, скріншот з відео
Молитва, скріншот з відео

Цю коротку молитву потрібно читати якомога частіше. Краще це робити перед образами та запалити свічку.

Упокой, Господи, душі рабів Твоїх (імена), прости їм усі гріхи їх, вільні і невільні, даруй їм Царство Твоє Небесне і сотвори їм вічную пам’ять.

Священники також радять ще одну молитву, яку слід читати в поминальні дні за душі померлих рідних та близьких.

Пом’яни, Господи Боже наш, у вірі й надії на життя вічне спочилих рабів Твоїх (імена) і, як Благий і Чоловіколюбець, що гріхи відпускаєш і неправду знищуєш, ослаб, відпусти і прости всі провини їх вільні й невільні, визволи їх від вічної муки і вогню геєнського і даруй їм причастя й насолоду вічних Твоїх благ, що Ти приготував для тих, хто любить Тебе.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Бо вони хоч і згрішили, але не відступили від Тебе, а несумнівно в Отця, і Сина, і Святого Духа вірували, у Тройці славимого Бога і Тройцю в Єдиниці православно до останнього подиху свого сповідували.

Тому милостивим будь до них, і віру в Тебе замість діл прийми, і зі святими Твоїми, як Щедрий, упокой, бо немає людини, щоб жила і не згрішила.

Бо Ти один без усякого гріха, і правда Твоя – правда вічна; і Ти один Бог милости і щедрот, і чоловіколюбства, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Раніше ми повідомляли, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога, поради священиків.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.

Нагадаємо, що киянам готують карантинний "сюрприз" на Великдень: як відсвяткуємо цього року