У Львівській міськраді готують протокол, за яким проходитиме Вербна неділя та Великдень у 2021 році. У зв'язку з пандемією карантинні обмеження просто необхідні.

Про це в ефірі української радіостанції розповів очільник Львова Андрій Садовий.

"За останні 2 дні ми знову бачимо ріст захворюваності. За вчора в комунальні лікарні поступило 39 людей, а виписано лише 8. Знову маємо зростаючу динаміку, наразі ситуація непроста", - повідомив мер.

Працівники міської ради зустрічалися онлайн з отцями всіх конфесій Львова, щоб обговорити святкування Великодня. До обговорень долучали медиків, які пояснювати складність епідситуації в місті: люди потрапляють в медичні заклади в дуже тяжкому стані.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Зараз ми розробляємо протокол, згідно з яким це все буде відбуватися: лише на відкритому повітрі, з дотримання великої дистанції між вірянами. Також священнослужителі дозволяють самостійно освятити великодні кошики вдома свяченою водою, - заявив Садовий і наголосив: Нам категорично не можна допустити, щоб багато людей збиралось в одному місці, адже це одразу дасть ріст захворюваності. Духовенство це усвідомлює, отці розуміють свою відповідальність. Потрібно думати про свою безпеку, адже ми всі знаємо, що береженого Бог береже".

Нагадаємо, раніше Сovid-19 в Україні відійшов від рекордів, у медиків є час спокійно вдихнути-МОЗ оновило статистику на 10 квітня

Як повідомляє портал Знай якою має бути маска для ефективного захисту від вірусу: думка медика

Також Знай писав, що пандемія covid-19 в Україні набирає обертів: МОЗ назвало кандидатів на "червону" зону карантину