До Львова у п’ятницю, 16 квітня, має прибути з візитом прем`єр-міністр України Денис Шмигаль. Про це повідомили у львівській міськраді.

Як зазначається, метою візиту високопосадовця є обговорення карантинних обмежень у місті. Шмигаль планує обговорити із мером Львова Андрієм Садовим план пом’якшення карантинних обмежень у місті, яке вже довгий час перебуває у червоній зоні.

«Львівська міська рада з розумінням ставиться до підприємців, які прагнуть відновити свою діяльність після локдауну, однак рішення про послаблення карантину приймає Уряд. Ці питання Львівська міська рада буде сьогодні обговорювати на міському штабі, а завтра – на комісії з надзвичайних ситуацій. Також завтра у Львові очікується візит Прем`єр-міністра України та обговорення питань карантинних обмежень», розповіли у міськраді.

У випадку, якщо показники захворюваності в місті і надалі будуть зменшуватися, комісія з питань ТЕБ і НС розгляне можливість трохи ослабити діючі обмеження.

«Сподіваємось, що показники будуть зменшуватись, львів`яни будуть одужувати і ми будемо показувати приклад усій Україні», - додали у Садового.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За словами санлікаря Віктора Ляшка, закривати храми на Великдень влада поки не планує. Рішення про формат і перелік обмежень на свята в МОЗ очікують напрацювати протягом тижня.

У той же час Локдаун в Києві, який ввів мер Віталій Кличко з 5 квітня, ризикує затягнутися на поки невизначений термін у зв'язку із загрозливою епідемситуацією.

Раніше ми повідомляли, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога, поради священиків.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.