На Волині в селі Піддубці священик УПЦ Московського патріархату поглумився над символічною могилоюукраїнських героїв: чоловік демонстративно зняв державний стяг, а замість нього почепив хоругву з написом "С нами Бог" російською мовою.

Про дику ситуацію на своїй сторінці в Facebook написала місцева мешканка Надія Надзінська.

“У нашому славному селі Піддубці, колисці патріотів і націоналістів, сталася дика і кричуща подія: священник Свято-Покровської церкви, який належить до УПЦ МП, о. Миколай підняв руку на національний символ, державний прапор України! Що це? Дикунство, зневага до жителів села, в якому він служить, чи це варварство, акт вандалізму і пропаганда “руского міра”?” – пише жінка.

Волинянка обурена тим, що на сьомому році війни та на 30-му році незалежності якийсь священнослужитель осмілюється зняти державний символ.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

“І ось, на 30 році незалежності України, на 7 році війни з Росією, коли ми оплакали два юних життя односельчан від нової московської навали, коли залишились їхні сім’ї у вічній скорботі – намальовується о. Миколай зі своїми вірними послідовниками і стягують біля могили прапор України, натомість чіпляють хоругву з російським підписом “С нами Бог”, – обурюється жінка.

Надія застерегла українців від пропаганди “русского міра” та закликала уважніше дивитися навкруги.

“Люди добрі, відкрийте очі і уми! З цим лозунгом сьогодні московські попи благословляють російських солдат і їх смертоносну зброю, щоб сіяти розруху і смерть в нашій країні. Наскільки треба бути цинічним і підступним, щоб таке зробити? Не ви, о. Миколай, насипали символічну могилу односельцям, не ви її доглядали, не ви встановлювали хрест на ній і не ви піднімали прапор України над юнаками, які прийняли смерть лише за те, що були українцями. І не ваше право знімати стяг держави, замінюючи його московською облудою. Я щиро сподіваюсь, що наші односельчани, а ваші прихожани, з часом скинуть пелену з очей і усвідомлять, як їхніми руками ви будуєте “рускій мір” в українському селі”, – додає Надія Гадзінська.

Нагадаємо, що ЗСУ повідомили про провокації на Донбасі і біля Чорного моря: 7 ворожих танків, флот і збиті безпілотники.

Як повідомляв портал Знай.uа, герой з позивним " Ключ "десятки разів перехитрив смерть Донбасі:"на фронті - з 18 років".

Також Знай.uа писав, як чотирилапі герої воюють на Донбасі пліч-о-пліч з господарями.