Військовий з позивним "Ключ" на війні з 18 років. Його бойовий шлях розпочався у 2015 році, за цей час він встиг послужити і в Сухопутних військах, і в морській піхоті.

" У мене в родині, окрім діда, військових не було… Пам’ятаю, мені було 5 років, і дід казав, що хоче, аби я став військовим. На жаль, не дожив він до того часу, коли я таки вдягнув однострій", — розповідає військовослужбовець, передає "armyinform".

Воїн ЗСУ, скріншот: YouTube
Воїн ЗСУ, скріншот: YouTube

Хлопець каже, що у нього було багато друзів, які брали участь у Революції Гідності. А після анексії Криму багато з них пішли захищати країну. Після цього хлопець і сам почав їздити на фронт, але як волонтер, бо його не хотіли брати до війська, адже на той момент йому було 17 років. Коли у квітні 2015-го йому нарешті виповнилося 18, він пішов до військкомату та підписати контракт із ЗСУ.

"Мені буквально за пару днів зібрали документи для особової справи, і я поїхав до Миколаєва в навчальний центр. Там пройшов прискорений курс молодого бійця, склав присягу і був відправлений до однієї з бригад морської піхоти", — згадує "Ключ".

Позивний "Ключ" військовий обрав сам, адже в дитинстві навчався в музичній школі, де грав на бандурі.

"Знак на початку нотного рядка — це скрипковий ключ, то й вибрав собі такий позивний… Я потрапив до батальйону Вадима Сухаревського. І ні хвилини не жалкував про це. Згодом дізнався, що це дуже відомий у війську офіцер. І мені хотілось бути схожим на нього", — розповідає військовий.

Згодом підрозділ хлопця перемістився в район АТО. Там за виконання бойових завдань йому дали звання молодшого сержанта. А згодом він отримав контузію на передовій. Нині молодший сержант служить в окремій механізованій бригаді ЗС України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський передав державний літак і гелікоптер бійцям ЗСУ: "Для підвищення ефективності". Глава держави підписав відповідний указ

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський два дні підтримував воїнів на Донбасі: "Нас ніхто не переможе". Володимир Зеленський вже другий день перебуває на передовій

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі окупанти вдарили по мирних жителях, тисячі людей залишилися без води. Українська сторона СЦКК повідомила про збільшення вогневих провокацій з боку окупантів