Львівські комунальники заявили, що місць для поховання у Львові вистачить ще на два роки.
Про це повідомляє "ZAHID.NET".
Так, стало відомо, що від початку березня кількість померлих у Львові значно зросла. Міські морги переповнені. Медики кажуть, що виною тому став коронавірус, адже хворих побільшало.
Своєю чергою, комунальники зазначають, що місць для поховання на цвинтарях вистачить на два роки. Зараз комунальники працюють над розширенням територію, а також над проєктом крематорію.

кладовище, скріншот з відео
кладовище, скріншот з відео

"Навантаження дуже збільшилося. У нас буквально за два минулих тижні — 72 покійника. І з них абсолютна більшість – це ковідні хворі, на жаль. За цілий минулий рік, починаючи від травня, у нас було 437 підтверджених випадків. А від початку цього року вже є десь 350 померлих від ковіду", – розповідає завідувач міським патологоанатомічним центром Євген Панасюк.

Хоронять небіжчиків на трьох кладовищах у Львові: Сихівському, Голосківському та Янівському. За рік, кажуть комунальники, кількість поховань збільшилась на 43%. Місць ще вистачить, та лише на два роки.

"Сьогодні ми працюємо над розширенням Голосківського цвинтаря в межах 10,5 га за рахунок лісового фонду. Працює спеціальна комісія", - зазначив директор ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» Олег Герасимюк.

До того ж невдовзі Сихівське кладовище мають збільшити на 16 гектарів. Ще одне рішення – будівництво крематорію. Місто для нього вже відвело ділянку на території Голосківського цвинтаря.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.