У неділю, 4 квітня, у Львові у віці 67 років померла відома художниця, ілюстраторка та літераторка, прекрасна і всебічно обдарована жінка Вікторія Квальчук. Причиною смерті стали ускладнення від перенесеного коронавірусу.

Сумну новину повідомили родичі жінки на її сторінці у Facebook.

Вікторія Ковальчук, фото: То є Львів

"Сьогодні, 04.04.2021 року, раба Божа Вікторія-Віра упокоїлася. Пробач їй Боже усі гріхи і даруй їй царство небесне. Це була людина не від світу сього. Про прощання і похорон буде повідомлено окремо", – йдеться в повідомленні.

У Львові померла художниця Вікторія Ковальчук, скріншот Facebook.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Вікторія Ковальчук була досить відомою постаттю серед українських митців. Вона була членкинею Національної спілки художників України, лауреаткою Державної премії імені Лесі Українки та Літературної премії імені Олени Пчілки, дипломанткою республіканських і всесоюзних конкурсів "Мистецтво книги", міжнародних художніх виставок.

Художниця родом з Волині, але проживала та працювала у Львові. Вона є авторкою казок та новел для дітей. За своє творче життя мисткиня проілюструвала близько 200 книжок різних жанрів, серед них понад 30 книг для дітей.

Окрім того, Вікторія Ковальчук розробила оригінальне оформлення українського "Букваря", який отримав диплом І-го ступеня на Всеукраїнському конкурсі "Мистецтво книги" у 2000 році і був названий найкращою книгою року. Вона зробила для першачків ще більш доступний та яскравий підручник, у якому ілюстрації слугують вагомим доповненням до текстового навчального матеріалу.

Нагадаємо, у п'ятницю, 2 квітня, у Львові помер Генеральній вікарій Львівської Архідієцезії РКЦ Юзеф Павлічек.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Франківську помер лікар, який дарував городянам білозубі посмішки: "Ти був найкращим"

Також, "Знай.uа" писав, що його знає вся Україна: у Києві коронавірус обірвав життя відомого продюсера