Березовий сік - це смачний та корисний напій, в склад якого входить декілька десятків вітамінів, органічних кислот, ефірних масел і мікроелементів, які позитивно впливають на здоров'я людини та зміцнюють імунітет. Цей чудодійний напій можна легко приготувати в домашніх умовах - ловіть найкращі рецепти, і до роботи!

Березовий сік з лимонною кислотою

Дуже простий спосіб приготування смачного березового соку - просто додаємо до нього лимонну кислоту. Напій виходить освіжаючий і кисло-солодкий на смак.

Інгредієнти:

  • 3 л. – березовий сік;
  • 15 гр. – лимонна кислота;
  • 200 гр. – цукор.

Спосіб приготування:

Сік у каструлі доведіть до 90°C, але не доводьте до кипіння, оскільки корисні речовини можуть випаруватися. Зніміть піну, щоб не зіпсувати смак та зовнішній вигляд напою, інакше на дні банки може лишитися осад. Додайте цукор і лимонну кислоту і помішайте до повного розчинення інградієнтів. Закатайте банки.

Популярні новини зараз

Потап розповів про стосунки з красунею-тещею: "Сумую за твоїм борщем"

Карантин забрав у Марічки Падалко останні сили: "Дається взнаки"

Юний підопічний Наді Дорофєєвої вразив суддів "Голосу країни": "Я її дуже люблю"

Пом'ятого Добкіна знайшли в урні у центрі Харкова

Показати ще

Березовий сік, фото з вільних джерел

Березовий сок з лимоном

Законсервувати березовий сік можна і без лимонної кислоти. Кисло-солодкі ноти забезпечить свіжий лимон. Такий рецепт березового соку корисніший, однак неякісний лимон може додати злегка гіркуватий присмак, тому уважно обирайте продукт, щоб він був свіжим і якісним.

Інгредієнти

  • 3 л. – березовий сік;
  • 1 лимон;
  • 150-200 гр. – цукор.

Спосіб приготування

Доки сік підігріватиметься, наріжте лимон кружальцями та покладіть на дно банки. Коли рідина закипить, додайте цукор і розлийте сік по банках.

Березовий сік з апельсином

Березовий сік з апельсином ідеально підійде для любителів солоденького. Завдяки цитрусовим такий березовий сік подобається навіть дітям.

Інгредієнти

  • 3 л. – березовий сік;
  • 15 гр. – лимонна кислота;
  • 2 шт. – апельсин;
  • 100-200 гр. – цукор.

Спосіб приготування

Покладіть у банки кружальця апельсину. Сік доведіть до 90°C, не дозволяючи рідині закипіти. Зберіть піну та додайте цукор та лимонну кислоту, залийте гарячий березовий сік у банки.

Березовий сік, фото з вільних джерел

Березовий сік зі смородиною

Смородина додасть пікантного смаку - будьте впевнені, такого соку ви ще точно не куштували! Для цього рецепту знадобляться гілочки куща смородини, але обов'язково молоді пагони.

Інгредієнти

  • 3 л. – березовий сік;
  • 15 гр. – лимонна кислота;
  • 10 шт. – гілочок смородини;
  • 100-200 гр. – цукор.

Спосіб приготування

Сік поставте на вогонь та доведіть до 90°C. Зніміть піну та додайте цукор та кислоту. Добре розмішайте напій.

Гілочки смородини вимийте та наріжте так, щоб вони помістилися у банку та не заважали закотити кришку. Розлийте сік по банках та дайте охолонути.

Рецепт з м'ятою

М'ята дуже добре втамовує спрагу в спеку, тому такий сік ідеально підійде для літнього споживання.

Інгредієнти

  • 3 л. – березовий сік;
  • 15 гр. – лимонна кислота;
  • 50-70 гр. – м’ята;
  • 100 гр. – цукор.

Спосіб приготування

Доведіть сік до кипіння, зніміть піну і додайте цукор та кислоту. Вкиньте гілочки м’яти і дайте настоятися протягом 10 хвилин. Тоді знову доведіть сік до кипіння. Процідіть рідину та розлийте сік по банках.

Нагадаємо, домашня гірчиця на розсолі для справжніх козаків: дідівський рецепт до великоднього столу

Як повідомляв "Знай.ua", ароматне печеня зі свининою і картоплею - смачно, як у мами

Знай.ua писав, ніжна ковбаска з квасолі без грама м'яса: ідеальна закуска в Великодній піст