Березовий сік - це смачний та корисний напій, в склад якого входить декілька десятків вітамінів, органічних кислот, ефірних масел і мікроелементів, які позитивно впливають на здоров'я людини та зміцнюють імунітет. Цей чудодійний напій можна легко приготувати в домашніх умовах - ловіть найкращі рецепти, і до роботи!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБерезовий сік з лимонною кислотою
Дуже простий спосіб приготування смачного березового соку - просто додаємо до нього лимонну кислоту. Напій виходить освіжаючий і кисло-солодкий на смак.
Інгредієнти:
- 3 л. – березовий сік;
- 15 гр. – лимонна кислота;
- 200 гр. – цукор.
Спосіб приготування:
Сік у каструлі доведіть до 90°C, але не доводьте до кипіння, оскільки корисні речовини можуть випаруватися. Зніміть піну, щоб не зіпсувати смак та зовнішній вигляд напою, інакше на дні банки може лишитися осад. Додайте цукор і лимонну кислоту і помішайте до повного розчинення інградієнтів. Закатайте банки.
Березовий сок з лимоном
Законсервувати березовий сік можна і без лимонної кислоти. Кисло-солодкі ноти забезпечить свіжий лимон. Такий рецепт березового соку корисніший, однак неякісний лимон може додати злегка гіркуватий присмак, тому уважно обирайте продукт, щоб він був свіжим і якісним.
Інгредієнти
- 3 л. – березовий сік;
- 1 лимон;
- 150-200 гр. – цукор.
Спосіб приготування
Доки сік підігріватиметься, наріжте лимон кружальцями та покладіть на дно банки. Коли рідина закипить, додайте цукор і розлийте сік по банках.
Березовий сік з апельсином
Березовий сік з апельсином ідеально підійде для любителів солоденького. Завдяки цитрусовим такий березовий сік подобається навіть дітям.
Інгредієнти
- 3 л. – березовий сік;
- 15 гр. – лимонна кислота;
- 2 шт. – апельсин;
- 100-200 гр. – цукор.
Спосіб приготування
Покладіть у банки кружальця апельсину. Сік доведіть до 90°C, не дозволяючи рідині закипіти. Зберіть піну та додайте цукор та лимонну кислоту, залийте гарячий березовий сік у банки.
Березовий сік зі смородиною
Смородина додасть пікантного смаку - будьте впевнені, такого соку ви ще точно не куштували! Для цього рецепту знадобляться гілочки куща смородини, але обов'язково молоді пагони.
Інгредієнти
- 3 л. – березовий сік;
- 15 гр. – лимонна кислота;
- 10 шт. – гілочок смородини;
- 100-200 гр. – цукор.
Спосіб приготування
Сік поставте на вогонь та доведіть до 90°C. Зніміть піну та додайте цукор та кислоту. Добре розмішайте напій.
Гілочки смородини вимийте та наріжте так, щоб вони помістилися у банку та не заважали закотити кришку. Розлийте сік по банках та дайте охолонути.
Рецепт з м'ятою
М'ята дуже добре втамовує спрагу в спеку, тому такий сік ідеально підійде для літнього споживання.
Інгредієнти
- 3 л. – березовий сік;
- 15 гр. – лимонна кислота;
- 50-70 гр. – м’ята;
- 100 гр. – цукор.
Спосіб приготування
Доведіть сік до кипіння, зніміть піну і додайте цукор та кислоту. Вкиньте гілочки м’яти і дайте настоятися протягом 10 хвилин. Тоді знову доведіть сік до кипіння. Процідіть рідину та розлийте сік по банках.
Нагадаємо, домашня гірчиця на розсолі для справжніх козаків: дідівський рецепт до великоднього столу
Як повідомляв "Знай.ua", ароматне печеня зі свининою і картоплею - смачно, як у мами
Знай.ua писав, ніжна ковбаска з квасолі без грама м'яса: ідеальна закуска в Великодній піст