Відомий український кулінар і переможець "Майстер шеф" Євген Клопотенко поділився рецептом сирної паски.

Відповідний пост з'явився на його сайті klopotenko.com.

джерело: klopotenko.com
джерело: klopotenko.com

Інгредієнти на 6-8 персон:

  • 700 г сиру
  • 350 мл вершків (не менше 30% жирності)
  • 5 шт. яєчного жовтка
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 100 г вершкового масла (розм'якшене)
  • лимон (цедра одного лимона або апельсина опціонально)
  • 50-75 гжареного мигдалю
  • 1 щіпка солі

Приготування:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

1. Для сирної паски знадобиться досить сухий і жирний сир. Для повітряної кремової консистенції перетріть сир через сито або за допомогою блендера.

джерело: klopotenko.com
джерело: klopotenko.com

2. З'єднайте в мисці жовтки, цукор і ванільний цукор. Добре перетріть їх віночком до білого кольору.

3. Налийте в сотейник вершки (200 мл) і прогрійте на невеликому вогні постійно помішуючи до появи пари над поверхнею.

4. Переливаємо вершки в миску до жовтків і добре перемішуємо віночком.

джерело: klopotenko.com
джерело: klopotenko.com

5. Повертаємо суміш в сотейник.

6. На маленькому вогні при постійному помішуванні варимо суміш до легкого загустіння. Консистенція повинна бути, як рідка сметана.

7.Додайте заварені жовтки і розм'якшене вершкове масло до сирної маси.

джерело: klopotenko.com
джерело: klopotenko.com

8. Добре перемішуємо до однорідного стану. На цьому етапі можна додати цедру лимона або апельсина, натерту на дрібній тертці.

9. Решта вершки збийте міксером до щільних стійких піків.

джерело: klopotenko.com
джерело: klopotenko.com

10. Акуратно додаємо вершки в сирну масу за допомогою силіконової або дерев'яної лопатки.

11. Мигдаль крупно порубати ножем і додати до сирної маси. Знову перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися. Мигдаль можна замінити родзинками або іншими улюбленими цукатами і горіхами.

12. Форму для паски вистеліть марлею в два шари і наповніть її сирною масою. Приберіть в холодильник мінімум на 6-8 годин, щоб маса застигла. Готову сирну паску переверніть на блюдо, приберіть марлю і прикрасьте на свій смак.

джерело: klopotenko.com
джерело: klopotenko.com

Приємного апетиту!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко поділився рецептом ароматних пончиків: прямо як у дитинстві

Як повідомляє портал «Знай.иа» Євген Клопотенко поділився рецептом дивовижних кексів: відірватися просто неможливо

Також «Знай.иа " писав, що Євген Клопотенко знайшов оригінальне застосування борщу: "хотілося потонути"