Війна на сході України стала місцем, де народжується кохання. Саме тут зустрілися боєць батальйону "Донбас" Євген Саленко та волонтерка з Маріуполя Світлана Цикильок.

Вперше молоді познайомилися у Широкиному. Чоловік зізнався, що закохався у Світлану та пообіцяв женитися після того, як спробував її борщу. Та вже за декілька днів Євген отримав тяжке поранення: все тіло було вкрите осколками, ба більше: був пошкоджений мозок. Історія їхнього кохання розкрилася в сюжеті ТСН. Світлана відшукала Євгена у маріупольському шпиталі, і як тільки він прийшов до тями, пообіцяла: завжди буде поруч із ним. В той момент Світлана вже розуміла, що поранення можуть прикувати коханого до інвалідного візка назавжди.

Але остаточне дорогоцінне "так" від жінки боєць почув вже у кременчуцькому шпиталі, через п'ять важких для обох місяців. Тоді вся лікарня спостерігала, на які дива здатне поєднання зусиль медиків та кохання.

"Він коли надійшов до нас – нікого з медпрацівників не підпускав. Будь-який його рух вона відчувала, виконувала. Інколи рідні дружини так не ставляться, як вона – не дружина – до нього ставилася. Це настільки душевно, настільки зворушливо", - розповіла старша медсестра неврологічного відділення Тетяна Фостій.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Він одужує. В нього вже почала працювати права рука. Намагаємося його підводити", - розповів начальник медзакладу Микола Литвиненко.

Церемонія шлюбу пройшла просто у стінах шпиталю. Щоб молодята відчули свято, потрудився не лише персонал, а й інші пацієнти, які стали гостями на весіллі.

Історія цього кохання розчулила навіть суворих чоловіків, які приїхали привітати молодят просто з фронту.

"Саме такі історії показують, наскільки важливо бійцеві відчувати, що він не дарма там стояв, не дарма отримав поранення", - каже бойовий побратим "донбасівця" Микола Кравченко.

І через п'ять років, коли Євген майже змирився з тим, що ніколи не ходитиме, таки сталося диво. Багаторічні реабілітації дали своє, і Євген зробив перші кроки самотужки.

Нагадаємо, раніше Київський патрульний зробив пропозицію колезі на День закоханих: Погони, кільце і скажена романтика.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Хлопець зробив коханій пропозицію в засніжених Карпатах, романтика зашкалює - " вона сказала так!" На схилах Буковеля хлопець оригінально освідчився у коханні своїй коханій. Романтика на висоті.

Також "Знай.ua" писав, що Снайперша і кулеметник сказали один одному " так " в окопах: неймовірна історія кохання героїв зачарувала Україну.